Low School Musical

1. Samspillet mellem menneskespillere og computerdyr fungerer perfekt. Her ses Zachary Levi som Toby med de tre egernbrødre. 2. Den står på vold, ondskab og ydmygelser, da sportsheltene bliver jaloux på popstjernen Alvin. 3. Popstar-livet har gjort Alvin selvfed, krukket og grænseløst egoistisk.
Foto: Courtesy 20th Century Fox

Low School Musical

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vold, egoisme og uforståelige pivestemmer i "Alvin og de frække jordegern 2"

I allerførste scene bliver den sympatiske singer/songwriter og "egern-værge", Dave, kvæstet næsten ihjel, da han, udsat for Alvins egocentri, får enorme mængder stærkstrøm gennem sig. I allersidste scene bliver samme sympatiske Dave kvæstet næsten ihjel, da han - udsat for Alvins egocentri - ryger ned ad en trappe på skateboard.

O.k., det er "tegneserie"-vold af den overdrevne og ublodige slags, men ubehageligt og umorsomt. Indimellem disse to muntert dødbringende episoder har Dave godt nok fået det bedre, men der har samtidig været fyldt godt op med lignende vold, kvæstelser, stupiditet, svigt og udnyttelse. Om det er hensigten, at dette skal more, skræmme og/eller moralisere er uklart, al den stund det eneste, det faktisk gør, er at frastøde, irritere og kede.

I den første film om de tre jordegern-brødre, Alvin, Simon og Theodore, opnåede de stor succes som boyband, og Alvin blev dyrket som superstar. Det har gjort det lille egern utåleligt selvfed, så nu skal det være slut med stjernelivet: Brødrene skal hjem og i skole.

De voldelige ubehageligheder fortsætter i den nye high school, hvor de kvases af basketbolde, kyles i skraldebøtter, hånes og trues på livet af sportshelte, der er jaloux på de berømte småkræ. En berømmelse, skolen kan bruge: Den mangler 25.000 dollar for at kunne beholde sin musiklinje, og 25.000 dollar er præcis præmiesummen for at vinde den store X Factor-lignende sangkonkurrence.

Spændingen vil ikke ligefrem være ulidelig for filmens målgruppe, der skal være gammel nok til at drage paralleller til "High School Musical" og ung nok til at gispe af skræk, når en grum ørn angriber lille Theodore, der står for filmens nuttethedsfaktor.
DB-SP: FILM/ALVIN OG DE FRAEKKE JORDEGERN 2 
 (Low School Musical) 
 Billedtekst: Popstar-livet ...
DB-SP: FILM/ALVIN OG DE FRAEKKE JORDEGERN 2 (Low School Musical) Billedtekst: Popstar-livet ...
Foto: Courtesy 20th Century Fox

Godt samspil

Om man finder de forvredent pibende egernstemmer søde og sjove, er en smagssag, men det er et faktum, at de ofte er skruet så højt og forvrængende op, at replikkerne er uforståelige.

Teknisk er denne "blandingsfilm" ellers perfekt: Samspillet mellem menneske-spillere og computeranimerede dyr er naturligt og troværdigt, og skuespillerne er helt indlevede i situationerne, skønt deres medspillere er ikke-eksisterende.

Med sine toppopulære musikindslag og ærbare love-stories og med vold, egocentri og manglende hensyn er denne anden film om Alvin og hans brødre endt som en rigtig LOW School Musical.

"Alvin og de frække jordegern 2", amerikansk. 1 time og 30 minutter. Tilladt for alle.

Premiere fredag i Bio Langeland, Biocity og Cinemaxx Rosengaard, Odense, Helios Teatret, Nyborg Kino 1+2, Panorama, Lillebælt, Scala, Svendborg

Af Helle Sihm,
Samspillet mellem menneskespillere og computerdyr fungerer perfekt. Her ses Zachary Levi som Toby med de tre egernbrødre.
Samspillet mellem menneskespillere og computerdyr fungerer perfekt. Her ses Zachary Levi som Toby med de tre egernbrødre.
Foto: Twentieth Century Fox

Low School Musical

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce