Lone Scherfig: Det pynter på visitkortet

Lone Scherfig kan vinde en Oscar
Foto: Markus Schreiber/AP/POLFOTO/Arkiv

Lone Scherfig: Det pynter på visitkortet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Dejligt, at det er lykkedes at bringe denne film så langt, siger instruktøren Lone Scherfig om Oscar-nomineringen til den engelsksprogede "An Education".

- Jeg er meget, meget glad og meget stolt over denne anerkendelse.

Det sagde Lone Scherfig, da hun havde fået nyheden om, at hendes engelsksprogede spillefilm "An Education" er nomineret til en Oscar i tre kategorier og rangerer blandt de 10 titler, der kæmper om statuetten for sidste års bedste spillefilm.

For den danske instruktør er nomineringerne en stor anerkendelse, der kan åbne døre i branchen og give flere muligheder for kommende projekter.

- Den slags pynter på visitkortet, fortæller hun.

"An Education" foregår i 1960'ernes London og er lavet efter et manuskript af forfatteren Nick Hornby, baseret på journalisten Lynn Barbers memoirer. Filmen fik premiere på sidste års Sundance Film Festival, hvor den blev belønnet med publikumsprisen.

- Jeg føler også, at jeg har grund til at være stolt, fordi det er lykkedes at bringe filmen så langt, siger Lone Scherfig.

Det var nemlig en kompliceret proces, dels at få rollerne besat med de "rigtige" skuespillere, dels at få rejst et budget, svarende til knap 40 millioner kroner. Efter britisk målestok er det ellers et ganske beskedent beløb.

- Men det var skønt at få lejlighed at dykke ned i den lille tidslomme, som filmen foregår i. Desuden har jeg lært, også selv om jeg før har filmet i Storbritannien, at jeg godt kan finde ud af at stå på egne ben, understreger instruktøren.

Lone Scherfig regner med, at også hendes næste film bliver en britisk produktion. Hun satser på, at optagelserne til "One Day" kan gå i gang næste år.

Lone Scherfig: Det pynter på visitkortet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce