Løjerlig Trier forundrer verdenspressen

Se billedgalleri
Med to danske film i hovedkonkurrencen om Den Gyldne Palme i Cannes, har kulturminister Per Stig Møller - der stadig døjer med sit ben efter en haveulykke - valgt at lægge vejen forbi filmfestivalen. For at vise symbolsk støtte til de to instruktører Lars von Trier og Nicolas Winding Refn, der er i hovedkonkurrencen med hhv. "Melancholia" og "Drive". - Der er meget stort, at vi har to danskere med i slutspillet om Den Gyldne Palme, siger kulturministeren fra Cannes. /ritzau/

Løjerlig Trier forundrer verdenspressen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Jeg kørte nok lidt ud ad et sidespor, siger Lars von Trier efter sine udtalelser om Hitler i Cannes.

- Er du nazist, lyder spørgsmålet til Lars von Trier på et særligt pressemøde for skandinaviske journalister ved filmfestivalen i Cannes.

- Altså, der er vel et gran af nazist i os alle sammen, svarer den kontroversielle danske instruktør.

En time tidligere har han vakt forundring på et bizart pressemøde, hvor temaet egentligt skulle være hans ny film, "Melancholia", der onsdag morgen blev vist for pressen på verdens mest betydningsfulde festival.

På et af spørgsmålene fra salen konstaterer von Trier som del af en længere udredning, at han på nogle punkter egentlig godt kan forstå denne Adolf Hitler.

- Altså som menneske. Men selvfølgelig gjorde han forfærdelige ting, og han var bestemt ikke ét af Guds bedste børn, tilføjer instruktøren.

På det skandinaviske pressemøde modererer Lars von Trier til en vis grad sine ord.

- Jeg indrømmer, at jeg nok kørte lidt ud ad et sidespor. Det var ikke så heldigt. Også fordi jeg ikke rigtigt nåede frem til nogen pointe.

Instruktøren siger, at han følte sig i rigtigt godt humør.

- Altså, hvad med ham Morten Messerschmidt. Han står også der og heiler, når han er i godt humør, mener Lars von Trier.

På det halvabsurde show, som det officielle pressemøde nærmest udvikler sig til, lykkes det også for hovedpersonen at sende et par "giftpile" i retning ad en anden berømt dansk instruktør, Susanne Bier.

Det sker med henvisning til hendes jødiske baggrund, og det står ikke klart for alle, om bemærkningerne er ment for sjov eller for alvor.

Senere bliver von Trier spurgt, hvordan han troer, at Susanne Bier vil reagere på hans udtalelser.

- Hun vil elske dem, skynde sig at sætte "Spillemand på en tagryg" på og danse til musikken iført passende gevandter.

Om han vil undskylde over for hende?

- Nej, jeg har tidligere undskyldt mere end rigeligt over for Susanne Bier. Og jeg er i det hele taget færdig med at undskylde, præciserer Lars von Trier.

Løjerlig Trier forundrer verdenspressen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce