Lige etableret: Odense Sommeropera får 128.000 kroner

Mette-Maria Øyen er kunstnerisk leder hos Odense Sommeropera, som netop har modtaget 128.000 kroner fra Øernes Kunstfond. Foto: Kim Sørensen

Lige etableret: Odense Sommeropera får 128.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Øernes Kunstfond har netop bevilliget 128.000 kroner til Odense Sommeropera, som kun lige har stiftet en bestyrelse.

Odense Sommeropera har været på tegnebrættet i et par år, og kunstnerisk leder Mette-Maria Øyen er meget begejstret for, at projektet nu ser ud til at blive realiserbart.

- Det er så fantastisk. Det er jo en anerkendelse af, at folk synes, det er et godt tiltag, og at vi rammer et sted, som Øernes Kunstfond gerne vil støtte. Altså børn, unge og talenter, forklarer hun.

Tidligere på året stiftede hun en bestyrelse, som har operasanger Jesper Buhl i spidsen som formand. Til sommer 2019 bliver det første gang, at voksne og børn kan opleve koncerter og arrangementer, som er afholdt af Odense Sommeropera.

- Tanken er, at vi skal supplere de eksisterende tilbud med opera, og helt konkret skal vi udfylde det hul, der kommer, når de etablerede institutioner holder sommerferie. For vi vil gerne have, at det er opera året rundt, siger Mette-Maria Øyen.

Hans og Grete

Den første forestilling bliver Brødrene Grimms kendte eventyr om Hans og Grete.

- Vi lægger ud med denne børneforestilling, som kommer til at vare cirka tre kvarter og skal foregå nede i Eventyrhaven. Det bliver en interaktiv forestilling, hvor børnene skal rundt og opleve sammen med Hans og Grete, siger den kunstneriske leder.

Børnekoncerterne vil være gratis, og det er der en helt særlig grund til.

- Vi håber, at man på den måde kan ramme en publikumsgruppe, som måske ellers ikke ville opleve opera.

Hjertebarn

Visionerne er mange og ikke helt fastlagt endnu, fordi Odense Sommeropera stadig er så ny. Og netop derfor er det endnu mere fantastisk, at Øernes Kunstfond har set sig varm på tiltaget og tildelt en stor pose penge, mener Mette-Maria Øyen.

- Projektet er jo mit lille hjertebarn. At vi får sådan en håndsrækning af nogle, som synes, at det er en god ide, og det betyder, at det kan blive til virkelighed - det er helt fantastisk, uddyber hun.

Odense Sommeropera bliver ikke kun for børn, men bestemt også for voksne, fortæller den kunstneriske leder.

- Udover en årlig børneforestilling, laver vi også pop up-koncerter rundt omkring i byen, som er for alle aldre.

Lige etableret: Odense Sommeropera får 128.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce