Levende museum genopstår

Live Museum anno 2010. Eller i hvert fald det meste af bandet samlet til øvning i Farstrup. Længst til højre er det Michael Thomsen, forrest Carsten Poulsen. PR-foto

Levende museum genopstår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det bliver nærmest en slags rockarkæologi, når The Live Museum genopstår for en aften til en mindekoncert

Musik: Det er mandag aften i en landejendom i Farstrup. I nærheden af Morud og så langt ude på landet, at man forbløffes over, at vejene er ryddet for sne.

To mænd tæt på de 50 år fortæller om en fælles fortid: Et band ved navn The Live Museum. Et projekt, der havde som mål at forene den progressive rock og syrerocken med punkens energi.

Bandet eksisterede fra 1988 til ’94 som noget, der ikke lignede noget andet på den fynske eller for den sags skyld danske musikscene. Hvis man spørger de to mænd, om de var forud for deres tid, bagud eller bare ved siden af tiden, lyder det spontane svar: ved siden af.

Bandet nåede både at vinde en konkurrence og at udgive to plader.

Det sidste kostede mere, end det gav, og var stærkt medvirkende til opløsningen i 1994. I det nye årtusinde blev det til sporadiske genkomster indtil 2007, hvor bandets karismatiske forsanger Gert Andersen døde.

Alle fra det odenseanske rockmiljø, der har haft deres gang i pladeforretningen Van Rock og på Rytmeposten, kendte Gert, og ideen om at lave en mindekoncert tog bolig i medlemmerne af the Live Museum. Det var dog en logistisk udfordring, da medlemmerne er geografisk spredt til København, Århus og Amsterdam.

Men nu er det kommet så vidt, og i morgen aften genopstår bandet på Posten, hvor det hele begyndte.
Bandfoto fra 1990. I forgrunden den nu afdøde forsanger, Gert Andersen.
Bandfoto fra 1990. I forgrunden den nu afdøde forsanger, Gert Andersen.

På shopping

De har øvet i moduller, og en stor del af disse er foregået hjemme i stuen hos trommeslageren Michael Thomsen i landejendommen i Farstrup.

- Det har været dyrt, for jeg har måttet sende familien ud at shoppe hver gang, siger Michael Thomsen.

Da han forlod The Live Museum, solgte han trommesættet. Også andre af de gamle medlemmer holdt helt op med at spille.

Guitarist Carsten Poulsen var den gennemgående figur i bandet, der havde en del udskiftninger. For ham var The Live Museum mere et udtryk for musikalske ambitioner end for drømmen om at blive rig og berømt.

- Som tegner og grafiker ville jeg æde enhver kamel for at tjene penge. Men aldrig som musiker, siger Carsten Poulsen, der har sit eget lille grafik-firma. Og som har fungeret som - med egne ord til tider ond - kapelmester i det genopstandne band.

Levende museum genopstår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce