Let og billigt at udgive egne bøger


Let og billigt at udgive egne bøger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BØGER: En tekst og et depositum på 2500 kr. er alt, hvad der skal til

Har du en tekst i skuffen, som du brænder for at ændre fra et A-4-løsbladesystem til en pæn paperback, så skaf 2500 kr. og indbetal dem som depositum til www.litera.dk.

Kan du efterfølgende sælge 50 eksemplarer af bogen, så får du de 2500 kr. tilbage og voilá: Dine anstrengelser har kostet kr. 0. Ja, faktisk har du tjent penge, for som forfatter får du 15-20 procent i royalty pr. bog, som er det normale i standardkontrakter.

- Det er ikke et forlag i gængs forstand, vi driver. Vi hjælper folk med selv at udgive at deres bøger, siger Per Frederiksen fra Allerød, der er manden bag "Litera".

- Vi har en forlagsagtig struktur, men det er for at få tingene til at fungere, så der også er en rimelig økonomi i det for mit vedkommende, siger Frederiksen, som de seneste 12 år har arbejdet i bogbranchen.

Han startede op for et par år siden, fordi han syntes, det blev vanskeligere og vanskeligere for forfattere at få udgivet bøger på trods af at det aldrig havde været billigere at producere dem.

- Oprindeligt krævede vi ikke noget depositum.

- Jeg indførte det, for at få folk til at tænke sig om. For der er utroligt mange mennesker, der har utroligt meget liggende i skrivebordsskuffen, og som ganske ukritisk gerne vil have det udgivet, siger Per Frederiksen, som blev ganske overrasket over de mange henvendelser, han fik fra starten, på trods af at "Litera" aldrig er blevet markedsført.

Han var derfor nødt til at indføre et depositum.

- Jeg vil gerne hjælpe folk med at udgive deres bøger, men de skal være seriøst indstillede, ellers kan det være svært at sælge 50 eksemplarer, siger han.

Det antal skal sælges for at hans økonomi løber rundt.

- Det er ikke noget, jeg spinder guld på, men ambitionen er da, at jeg en dag kan leve af det, siger Frederiksen, som er tilhænger af frie bogpriser.

Foreløbig har han hjulpet til ved 17 forfatteres fødsel, og i hvert fald et par stykker af dem har solgt langt flere end de 50 eksemplarer, mens kun én titel ikke har solgt i 50 eksemplarer.

- En bog som Mikael Strøm Eriksens "Amor Vincit Omnia" har solgt omkring 400 eksemplarer, siger forlæggeren og understreger, at forfattere ikke skal forvente at tjene til ferieturen til Caribien.

- Det skal altså ikke være af kommercielle grunde, man henvender sig, siger han.

Den sidste bog "Litera" har udgivet er skrevet af Niels Falbe-Schmidt med titlen "Med udsigt til havet", og på listen over forfatternavne findes også sydfynske Troel Dreyer Egeskjold, som har udgiver "Medicus Humor Spiritus" og "Sorte Tora".

Let og billigt at udgive egne bøger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce