Leg legebarnet helt ud

Den gamle konge, Frederik den Syvende, skuer ud over sin have med de lyserøde træer.
Foto: John Fredy

Leg legebarnet helt ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Træerne er nøgne og lyserøde, ja nærmest pink, de står et par steder i Kongens Have som kuriøs kontrast til det hvide slot, den mørkegrønne plæne og de let gulnede blade.

De farvede træer er ikke er en del af et nyt kunstværk, men derimod blikfang til det ambitiøse Vision Odense-projekt "At lege er at leve", der i dag, i morgen og søndag forvandler bymidten til én stor legeplads.
De lyserøde, nøgne træer i Kongens Have er blikfang og en slags bomærke for
De lyserøde, nøgne træer i Kongens Have er blikfang og en slags bomærke for "Odense Leger" og de mange træstammer, der er lagt som en labyrint foran slottet, er til at balancere på. Så træd varsomt...
Foto: John Fredy

Fællesskab og livsglæde

Ud fra tesen om at leg skaber appetit til fællesskab, smil og livsglæde, skabes der aktiviteter i Jernbanegade, Rådhushallen, Kongens Have, på Flakhaven samt på I. Vilh. Werners Plads og Gråbrødre Plads - og ikke Wilhelm Verner Plads og Gråbrødre Torv, som der står i kommunens officielle program.

Vel er det sjov og ballade det meste, med hoppeborge, racerløb, ishuggeri, sporjagt, speedminton, bordfodbold, rollespil, robotedderkop, streetdance, rappeling og et udvalg af vikingelege og andre gamle lege med bl.a. marcipan!

Ikke alt går som en leg

På gader, pladser og veje får fantasi og kreativitet frit løb, og det går nok op for én og anden, at det ikke er al form for leg, der går som en leg.

Og der bliver måske også stof til eftertanke, som nu i Kongens Have, hvor det kan vise sig, at de lyserøde, nøgne træer, netværket og labyrinten af bjælker, hvorpå der kan balanceres og minsandten en skrå fodboldbane, ifølge det pædagogiske oplæg kan give brugerne associationer i retning af, at "Jorden er giftig".

Det lyder grimt og måske er det derfor, træerne er farvede og nøgne - her leger den dystre side af fantasien med.

- De nøgne træer? Det er jo en happening og en øjenåbner, der sætter fokus på legen.

- I enhver dagligdag, er det vigtigt, at store som små, smider hæmningerne og tager del i legen og fantasien. Det giver overskud at bevæge sig for sjov, og et godt grin er heller ikke af vejen, mener naturformidler Birgit Bjerre fra Parksektionen.

Leg legebarnet helt ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce