Den folkekære rygende sanger bør blive Årets Kulturnavn, mener læser
"Hvem er mere naturlig at indstille til Årets Kulturnavn blandt udøvende kunstnere end naturligvis fynske Kim Larsen", spørger Søren Wiilsbøll fra Odense i en mail, hvori han indstiller den folkekære sanger til Fyens Stiftstidendes kulturpris, Årets Kulturnavn.

Kulturprisen, der uddeles 29. september, skal gå til en udøvende fynsk kunstner, der har gjort noget særligt for Fyn. Og det har Larsen, mener Søren Wiilsbøll:

- Kim Larsen skaber glæde, ikke mindst på Fyn når han holder sine koncerter på blandt andet Amfiscenen i Den Fynske Landsby, og er nærmest blevet en levende legende.

- Jeg ser ofte Kim i det odenseanske bybillede, hvor han kommer cyklende på sin gamle cykel, med sin kasket og et mindst 20 år gammelt indkøbsnet over skulderen - der er ikke meget "snob" over dette "billede", skriver han blandt andet i sin motivering.

Også en anden ældre herre er blevet indstillet til Årets Kulturnavn - nemlig digteren Vagn Lundbye, Rudkøbing.

Fortid og nutid

- Vagn Lundbye er en af vor samtids markante kulturpersonligheder, der med sin skrivekunst søger at forbinde fortid med nutid og samtidig giver sine læsere mange udfordringer.

- I en stadig tilsyneladende mindre verden - globaliseret - er netop Vagn Lundbyes kunst vigtig for samtiden som et grundlag for refleksioner, skriver Ole Klæstrup Kristensen fra Odense, der har indstillet den langelandske forfatter.

Blandt de øvrige indstillede kandidater til Årets Kulturnavn er rockbandet The Kissaway Trail, musikskoleleder i Middelfart Kommune John Rasmussen, chef for Den Fynske Opera Jesper Buhl, den politiske billedkunstner Jens Galschiøt, galleriejer Litten Gervang, Fyens Stiftstidende-tegner Hjørdis Plato, billedkunstner Birgitte Thorlacius, baryton Micael Castor, kok Jean-Louis Lieffroy, skuespiller Arne Lundemann og forfatter Else Pedersen.
  • Fyens Stiftstidende