Læsetip: Fem lovende, danske romaner


Læsetip: Fem lovende, danske romaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bøger: Februar byder på en pæn stak nye romaner. Vi har udvalgt fem af de danske - blandt andet "Alle de liv" af Signe Langtved Pallisgaard. Romanen handler om to kvinder, som tager på rejse sammen i Californien - deres sidste rejse sammen, for en af dem lider af en uhelbredelig sygdom. Forfatteren debuterede i 2015 med den anmelderroste "Et andet sted", og "Alle de liv" udkom 5. februar på Lindhardt og Ringhof.

Samme forlag udsender 21. februar "Vejen til Alberta", som er skrevet af Brian Dan Christensen. Forfatteren, der til daglig bor i New York, skriver om en Vietnamveteran, der kører tværs over Amerika på flugt fra en mørk hemmelighed. Ifølge forlaget en gribende fortælling om kærlighed, utroskab, venskab og loyalitet. En moderne "Great Gatsby".

"32 centimenter" er den usædvanlige titel på forfatter Morten Sabroes seneste roman, der er tempofyldt og sjov læsning - og yderst aktuel. For samtidig med, at Morten Sabroe skrev sin bog færdig, kom lignende ting for dagen i verdenspressen. Hovedpersonen i Sabroes bog er en berømt dansk tv-entertainer, der sigtes for sexovergreb, hvilket bringer ham fra himmel til helvede. Romanen udkom 8. februar på Politikens Forlag.

Forfatter Lisbeth Brun udkommer 20. februar på Gyldendal med "Det ottende bud" - en roman om løgne, magt og manipulation. Romanen foregår hovedsagelig i Løgstør og handler om norske Siv og danske Niels, der forlader sin kone og lille søn. Det ottende bud siger, at man ikke må lyve, men det gør Niels.

Forfatter Kim Leine er tilbage med en tyk roman på godt 500 sider og har endnu en gang blikket rettet mod Grønland. "Rød mand/sort mand" handler om præsten Hans Egede og åndemaneren Aappaluttoq, der er hovedfigurer i en dramatisk fortælling om mødet mellem to kulturer. Romanen er efterfølgeren til den prisbelønnede "Evighedsfjorden", selv om den foregår cirka 65 år tidligere. Det sidste bind i trilogien er planlagt til at foregå i 1880'erne. Bøgerne kan læses selvstændigt. Med Rød mand/sort mand snyder vi lidt og sniger vi os indenfor i marts, for den udkommer på Gyldendal 2. marts.

Læsetip: Fem lovende, danske romaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce