Lad uhyggen krybe ind på dig


Lad uhyggen krybe ind på dig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mens temperaturen er lav og mørket endnu magtfuldt, spirer nye krimier frem på boghylden. Her er nogle af dem - lad gåsehuden brede sig.

Vi begynder med de danske. "Enken fra Kiev" er skrevet af Mogens Blom og er en politisk thriller, der giver indblik i intriger og det politiske spil i Udenrigsministeriet, hvor forfatteren har arbejdet i 17 år. En minister taler på en konference, da en af deltagerne bliver myrdet. Bogen er den tredje i serien om efterretningsagenten Maiken Tarp og udkommet på Lindhardt og Ringhof.

Samme forlag er aktuel med "Heksedrengen" af Lone Theils, som vi skrev om i mandagsavisen - den tredje i hendes serie om Londonkorrespondenten Nora, og 6. marts udkommer "Mosefolk" af Mette Wessel Fyhn. Krimien er forfatterens debut og den første i en planlagt serie om politiefterforskeren Maria Brænder, som bliver landbetjent i sin barndomsby, hvor miljøet tegnes af mosen, skoven og søen, og hvor en ældre kvinde findes voldtaget og myrdet. Forfatteren er uddannet arkæolog.

Lucie, der ikke kan dø og har en evig hunger efter menneskekød" er hovedperson i "Lucie" af Anne-Marie Vedsø Olesen. Spændings-romanen, der kredser om nordiske myter, kristendom og identitet udkom i januar på Politikens Forlag.

Katrine Engberg, der tidligere har skrevet "Krokodillevogteren" og "Blodmåne" - begge solgt til 12 lande - udkommer med "Glasvinge" 27. februar på People's Press. Vi er igen i selskab med Jeppe Kørner, Anette Werner og snushanen Esther de Laurenti, og denne gang fører efterforskningen til en kig ind i psykiatrien, hvor nettet strammer. Spørgsmålet er, om det er om de skrøbelige patienter, eller dem, som skal passe på dem. Udkommer 27. februar.

2. marts udsender Modtryk "Masada" af Morten Hesseldahl. Det er en spændingsroman om terror og hævn. Om en tidligere direktør, der nu lever et begivenhedsløst liv som rengøringsassistent, ind til han lærer sin overbo Benedicte at kende.

Nordiske krimier

"Annabelle" af Lina Bengtsdotter blev kåret som den bedste kriminalroman Sverige i 2017. Debutromanen foregår i det sydvestlige Sverige, hvor en ung pige forsvinder. En krimigåde, hvor det vrimler med hemmeligheder, og hvor scenen er et lillebysamfund. Udkommet på People's Press. Samme forlag udkommer 23. februar med første bind i en ny islandsk noir-trilogi, der foregår i Reykjavik. I "Fælden" møder vi nyskilte Sonja, der kommer til at tage imod hjælp fra nogen, hun skulle have udgået. Serien er skrevet af Lilja Sigurdadottir. Desuden er forlaget snart på banen med endnu en Lars Winkler-krimi af svenske Jakob Melander. "De døde og de ufødte" udkommer 9. marts.

"Kalypso" er andet bind om politiforskeren Fredrik Beier af norske Ingar Johnsrud. Thrilleren, der har fået flotte anmeldelser i Norge, er udkommet på Gyldendal og begynder med liget af en mand, som har været erklæret død i over 20 år. Snart dukker flere lig op med forbindelse til en hemmelig operation på russisk grund.

Forlag fra 33 lande har købt "Helikopterkuppet" af svenske Jonas Bonnier, og Netflix har købt filmrettighederne. Krimien bygger på virkelige hændelser. I 2009 landede en helikopter med bevæbnede mænd på en værdihåndteringscentral, og det lykkes dem at slippe afsted med 39 millioner kroner. Er udkommet på Gyldendal.

Jens Lapidus slutter sin serie om det umage par Teddy og Emelie med "Top dog". Emelie har forladt tilværelsen om erhvervsadvokat, men får via en klient forbindelser til den kidnapningssag, som puttede Teddy bag tremmer. Er udkommet på Modtryk. Her udkommer 27. februar også "Glashjerte" af norske Torkil Damhaug, der er blevet kaldt den psykologiske krimis ukronede konge. I "Glashjerte" ser udviklingshæmmede Robin noget forfærdeligt ske for sin kusine, men han kan ikke hjælpe hende. Samme dag udkommer også "Katharina-koden" af ligeledes norske Jørn Lier Holst, tidligere politiefterforsker. Hans bøger om William Wisting er på vej som tv-serie.

Lad uhyggen krybe ind på dig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce