Kvinder omkring 50 elsker også


Kvinder omkring 50 elsker også

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forføreren og tyven J. har regnet den godt ud. Han går ikke efter de unge kvinder og heller ikke efter de pensionsmodne, men efter dem lige omkring de 50 år. Hvis altså de har penge. Disse kvinder har nemlig for vane ikke at kontakte politiet, når deres alt for unge elsker stikker af med millionerne. Skammen holder dem tilbage fra at anmelde de kedelig spor efter et socialt opsigtsvækkende sexeventyr.

Sådan lyder et af ræsonnementerne i Anna Grues vellykkede, men også lidt lange i spyttet, krimi nr. 2 om livsstilsdetektiven Dan Sommerdahl, der sættes til at finde den yngre mand, som stak af med Ursula Olesens syv-otte lotto-millioner. Og som også viser sig at have et mord, måske flere, på samvittigheden.  

På meget veloplagt og humoristisk vis får Anna Grue indkredset den morderisk tyvagtige forfører, hans ofre, metoder og ikke mindst derangerede religiøse baggrund, der jo sjældent slår fejl som udklækningsanstalt for karakterafvigere.

Hun er cool, stedvis Dashiell Hammettsk i stilen og så synes hun at have mere litterær ambition end flertallet af de kvindelige forfattere, som er sprunget på krimitrenden. Endelig har hun noget i ærmet til læseren til sidst, et lille nydeligt twist, som i al fald fik denne anmelder til at tænke: thumbs up, Grue.

Om Bogen - udkommer i dag

Anna Grue: "Judaskysset". 272 sider, 199 kroner. Politikens Forlag.

Kvinder omkring 50 elsker også

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce