Kvalitetskunst fra Langeland

Teltlejr på stranden - et af Solveig Moas "Beach"-billeder, der bærer dobbeltydigheden. Aflæs det som sommer og sol eller som en flygtningeljer rømmet for al menneskelighed. Foto: Lasse Hansen

Kvalitetskunst fra Langeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sommerudstillingen 2017 med 22 langelandske kunstnere og kunsthåndværkere er høj kvalitet og ikke så mange overraskelser.

Kunst: Når kunstnere bliver repræsenteret på en udstilling i de samme lokaler under samme koncept år efter år, kan der nemt  gå lidt træghed og gentagelser i gensynet.

Og indrømmet, det er der også tendens til i årets Sommerudstilling i Galleri langeland, der holder til i Nowhuset indtil 12. august.

Som jævnlig gæst er man helt klar over, hvordan de enkelte kunstnere udtrykker sig ... man kender deres palet, deres inspirationsfelt.

Sommerudstillingen 2017 er derfor ikke overraskelsernes plads.

Derimod er der ikke slækket på kvaliteten, som atter er forbavsende høj. Et udvalg af værker fra 22 langelandske kunstnere og kunsthåndværkere er ikke noget, andre lokalområder med et indbyggertal omkring 13.000 kan præstere. Og slet ikke når man som langelænder véd, at der også er kendte kunstnere, som IKKE er repræsenteret - som f.eks. Alfio Bonanno, Lars Calmar, Lauge Voigt.

Men blandt kendingene er der alligevel blevet plads til dejlige fornyelser. Som Keld Nielsens  serie billeder, der med udgangspunkt i bl.a. John Rasmussens kunstfotografi, bliver til nye bud på landskabet.

Fra John Rasmussens linse er det imidlertid mest fotografiet "Visitor" fra Faaborg Museum, som formidler en fortættet stemning af at se/opleve.

Jørgen Minor har publikum hidtil kendt som manden, der skaber trærelieffer eller smeder figurative jernskulpturer. I år bidrager han bl.a. med værket "Tre trætte mænd". Tre skamler, to siddende træskulpturer, skabt af Jørgen Minors lager af træstumper. Tredje skammel kan du selv sætte dig på - hvis du er træt!

Også i en slags kollageform udstiller Leif Kjøl efterladenskaber fundet på stranden og monteret på lærred.

Tre nye udstillere, Bo Valentin, Britt Smelvær og Solveig Moa,  er i år repræsenteret på udstillingen og er med til at give det kendte et frisk pust.

Bo Valentins konstruktioner af hæfteklammefigurer sat sammen i tusindvis og med titlen "Et forsøg på at fastholde det flygtige" giver netop pladsen til frie associationer, mens Britt Smelværs stramme og næsten meditative ornamentariske værker får et sjovt modspil af Jan Axel Starups koloristiske abstraktioner. Solveig Moa repræsenterer det figurative univers, men på tilpas løst, at der er fortolkningsmuligheder. Selv i et strandlivsbillede, der tilsyneladende er sommer og sol får i et militærfartøjs opdukken en truende stemning.

 

 

Galleri Langeland
Galleri langeland er Galleri Nowhusets årlige sommerudstillingSkolevej 10, Tullebølle

Åben ma-søn 10-17, sidste dag 12. august

Kunstnerne:    Britt Smelvær, Gitte Buch, Hans Kjær, Henni Starup, Henriette Lorentz, Jan Axel Starup, John Rasmussen,Solveig Moa, Jørgen Minor, Keld Nielsen, Lars Bjødstrup, Leif Kjøl, Lotte Engelbreckt, Marie Wöldike, Mogens Sjøgaard, Peter Mengel, Potteriet, Poul Erik Eliasen, Bo Valentin, Stine Læntver samt Now-husets ejere, Nielsen og Wöldike selv.
Jørgen Minor har omsat sine træstumpe-puslespil til tredimensionale skulpturer i værket
Jørgen Minor har omsat sine træstumpe-puslespil til tredimensionale skulpturer i værket "Tre trætte mænd". Foto: Lasse Hansen

Scan QR-koden og få et hurtigt overblik over udstillingen i Galleri langeland/Galleri Nowhuset i Tullebølle.
Scan QR-koden og få et hurtigt overblik over udstillingen i Galleri langeland/Galleri Nowhuset i Tullebølle.
Maleren Keld Nielsen og  fotografen John Rasmussen har (ligesom to øvrige kunsntere, Marie Wöldike og Mogens Sjøgård) arbejdet med præcis samme motiv. Det er der kommet den spændende særudstilling
Maleren Keld Nielsen og fotografen John Rasmussen har (ligesom to øvrige kunsntere, Marie Wöldike og Mogens Sjøgård) arbejdet med præcis samme motiv. Det er der kommet den spændende særudstilling"Punkt" ud af. Foto: Lasse Hansen
Bo Valentins skyer af hæfteklammefigurer bærer titlen
Bo Valentins skyer af hæfteklammefigurer bærer titlen "Et forsøg på at fastholde flygtigheden". Foto: Lasse Hansen
fotografi og maleri fra præcis samme punkt - John Rasmussen og Keld Nielsen. Foto: Lasse Hansen
fotografi og maleri fra præcis samme punkt - John Rasmussen og Keld Nielsen. Foto: Lasse Hansen
"Beach". Solveig Moas strandbilleder, der bærer noget uforudsigeligt i sig. Foto: Lasse Hansen

Kvalitetskunst fra Langeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce