Kunstudstilling inspireret af skatte fundet i gemmerne på Svendborg Museum

Svendborg Museums magasin er tætpakket med æsker fulde af gamle hemmeligheder og et sandt slaraffenland alias mekka alias "El Dorado" at få lov at lede i, som kunstnerne til den inviterede udstilling på SAK, El Dorado. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Kunstudstilling inspireret af skatte fundet i gemmerne på Svendborg Museum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

16 kunstnere med tilknytning til Fyn har fået lov at gå i gemmerne på Svendborg Museum og lade sig inspirere af skattene. Resultatet kan ses fra 26. januar i Kunstbygningen SAK i Svendborg.

Oprindelig var El Dorado en konge, der hver dag lod sig sminke over hele kroppen med guldstøv. I dag bliver betegnelsen "El Dorad" sidestillet med den overførte betydning af orden "Mekka" og bruges om alt - fra slikbutikker, legetøjsbutikker og elektronik til loppemarkeder ... steder, hvor en målgruppe har lyst til at forsluge sig.

Når SAK kalder sin kommende udstilling El Dorado er det fordi, de inviterede kunstnere har haft lejlighed til at dykke ned i et sandt El Dorado - nemlig Svendborg Museums magasiner, der ligger i et gammelt æblelager ved Svendborg Havn. Men også fordi resultatet af denne inspirationsindsprøjtning gerne skal ende som det rene guld for publikum, der kommer til at se udstillingen, som åbner lørdag 26. januar og varer til 10. marts i Kunstbygningen SAK, Vestergade 27-31.

Museets magasin rummer alt. ALT. Breve, våben, tøj, dukkehuse, fotografier, arkæologiske fund ... Alt sirligt pakket i kasser med etiketter.

I al denne herlighed fik kunstnerne i flere omgange lov til at ... nej ikke rode ... men at finde genstande, der kunne inspirere. Således fandt én af de deltagende kunstnere gamle fotos, en anden nogle tekniske effekter, en tredje en skulptur og så videre.

Ikke alt i et museumsmagasin er pakket i kasser. Større genstande som her standure står mere tilgængeligt. Arkivfoto: Katrine  Becher Damkjær
Ikke alt i et museumsmagasin er pakket i kasser. Større genstande som her standure står mere tilgængeligt. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

16 fynske kunstnere

I arbejdet med at skabe værker til udstillingen har kunstnerne været fri til enten at lade sig direkte inspirere eller at lade tankerne flyve en associationstur rundt om eller væk fra objektet.

Selv forklarer SAK samarbejdet med Svendborg Museum med ordene: "El Dorado er et unikt møde mellem samtidskunst og kulturarv. De inviterede kunstnere forholder sig til en eller flere genstande, som de selv har valgt fra lageret. Genstandene inspirerer, forbløffer og perspektiverer og medvirker til at skabe ny kunst."

De 16 deltagende kunstnerne er Lars Abrahamsen, Johanne Rude Lindegaard, Oscar Yran, Freya Sif Hestnes, Jens Bohr, Els Cools, Sys Hindsbo, Alfio Bonanno, Lars Calmar, Finn Winge Nielsen, Maj Kjærsig, Kirsten Hesselager, Jeanie Jensen, Sonia Brandes, Lars Lauge og Anne Bjørn.

Kunstudstilling inspireret af skatte fundet i gemmerne på Svendborg Museum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce