Kunst: Keramiker Ib Georg Jensen viser fra lørdag 14. oktober en retrospektiv udstilling af sine keramiske arbejder i Galleri Bonanno, Østergade 10 i Rudkøbing. Fernisering fra 15-18. 

Ib Georg Jensen fyldte 90 år i sommer og er ikke længere aktiv keramiker. Men hans karriere er lang, fra han som 20-årig blev udlært pottemager fra Herman A. Kählers keramiske værksted i Næstved, og til han som kunsthåndværker blev medlem af Den Permanente og Dansk Kunsthåndværk, hvor han jævnligt udstillede.

Ib Georg Jensen er søn af sølvsmed Georg Jensen, og han var samtidig med sin pottemagerkarriere ansat på sin fars tegnestue og designer på sølvvarefabrikken Gero i Holland.

Som pottemager rykkede han til Langeland i 1968 og etablerede værksted i Tullebølle. Måske ikke tilfældigt arbejdede han også som pottemager for Bjørn Wiinblad, for netop Wiinblad gjorde stort brug af medarbejdere med eget værksted - som f.eks. Karin og Erling Heerwagen i Hov og Dorthe og Ole Eisen i Tranekær.

I sin egen produktion består Ib Georg Jensens keramiske arbejder  af både unikafremstillinger og brugsting. Formsproget er enkelt og klart, og det dekorative udtryk er afpasset til overflade og glasur.

Senest har han udstillet på Sophienholm i 2016 og på Designmuseum Danmark i 2007. Udstillingen i Galleri Bonanno varer til søndag 29. oktober.  

  • Af: