Odenseanskfødte Ida Kvetny har malet stort vægmaleri, som hun fortæller om ved arrangement i aften

Først flyttede en masse elever ind, så fulgte de innovative virksomheder, og nu er kunsten flyttet ind i Videnbyen i Cortex Park ud mod Campusvej.

Det er den 35-årige kunstner Ida Kvetny, der har malet et stort vægmaleri i det ene mødelokale. Vægmaleriet er fyldt med tegn som forbinder natur og videnskab, da kunstneren gerne arbejder i feltet mellem natur og menneske. Der er geometriske figurer, mennesker, kropsdele og matematiske terninger. Det hele kan ses i aften ved et arrangement, hvor kunstneren fortæller om sit værk. Det sker fra 19-21 i Videnbyen, Cortex Park 26, og der er begrænset med pladser.

Ida Kvetny er opvokset i Odense, inden familien flyttede til Esbjerg, da hun var 11 år. Siden er hun uddannet ved Det Fynske Kunstakademi og University of Edinburgh og i London, inden hun flyttede tilbage til Danmark og bosatte sig i København.

Ida Kvetnys næste opgave i Videnbyen ligger lige for, da hun har fået en ny væg "foræret", som hun skal male et værk på. Det arbejde begynder hun på inden længe.

Som en del af Forskerparken er byen, der åbnede i september i år, etableret tæt på universitet.

  • Michael Bager

    Af:

    Uddannet journalist fra DjH, ansat på Fyens Stiftstidende siden 1997 og senest tilknyttet Kultur- og Odense-redaktionen.