Kunst på papir larmer ikke


Kunst på papir larmer ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre udstillinger åbner denne weekend - alle med grafik og tegninger. Eller kunst på papir, som kendere kalder det

Det nye år i kunsten på Fyn åbner tyst og intenst på lørdag med tre nye udstillinger. Alle centreret omkring grafik og tegninger.

Faaborg Museum viser indtil 3. april udstillingen "Grafiske landskaber. Dansk grafik gennem 200 år".

Den kommer fra Storstrøms fine lille museum i Maribo, hvor bl.a. Henrik Hertig, tidligere lektor på Sct. Knuds Gymnasium, senere rektor i Maribo, skabte en enestående grafiksamling. Fra et af de første grafiske blade af Grønsund på Falster i 1804 over J.Th. Lundbye, Povl Christensen, Olivia Holm-Møller, Karen Westmann, Sys Hindsbo og John Olsen.

Over 100 grafiske værker fra ca. 1780-1980. Værker, der om nogle år kommer til at hænge på det store kunstmuseum, der nu er på vej til at blive bygget ved godset Fuglsang på Lolland.

Johannes Larsen Museet i Kerteminde åbner året med dels en ophængning af John Olsens store fuglepasteller i den store sal - dels en helt ny samling grafik og tegninger i de små sale bag den store.

Af sted med "Rylen"

Disse værker er alle skabt på "Ryletogt" i 2004, iværksat af billedkunstneren Jens Bohr.

- Bæltkutteren "Rylen" sejlede som bekendt Johannes Larsen og Achton Friis rundt til samtlige 527 danske øer, da de fra 1921 til 24 skabt billeder og tekst til værket "De danskes øer", siger JensBohr som baggrund for sin idé.

Den går ud på at gøre Friis og Larsen kunsten efter med nulevende kunstnere.

- I sommeren 2004 lavede jeg fem ture med "Rylen". Hver gang havde jeg en billedkunstner med.Turene varede en lille uge hver og gik til f.eks. Samsø. Eller Langeland. Eller Fyns Hoved, siger Jens Bohr.

Derved skabte han selv, Ole Vedby Jørgensen, Søren Hillerup, Lars G. Christensen og Tuukka Peltonen den grafik og de tegninger, der nu og indtil 6. marts vises på museet i Kerteminde.

- Jeg vil fortsætte med disse Ryletogter, og måske vil jeg ikke begrænse mig til kun at invitere billedkunstnere med. Øerne har så mange andre historier end de rent visuelle - så også forfattere og musikere kan komme om bord, siger Jens Bohr.

Grafisk værksted

Grafisk Værksted i Odense, som repræsenterer 250 kunstnere fra 19 lande, optager hver år i november nye medlemmer.

I år ansøgte 25. Tre kom igennem bestyrelsens nåleøje, og de viser nu deres værker på en udstilling, som varer fra 7.-30. januar.

Sveinbjörg Halgrimsdottir fra Island faldt for de fine trykfaciliteter, da hun besøgte Odense som turist, mens Karen Abell fra Lyngby og Lars Markussen fra Oure godt vidste, at et medlemskab af Fyns Grafiske Værksted er en god investering.

- Det koster en kroner om dagen, og for den får kunstnerne adgang til værkstederne, hjælp til overnatning i Odense samt udstillingshjælp. Til gengæld forpligter de sig også til at give ét tryk af alt, hvad de trykker hos os, siger værkstedets daglige leder Birgitte Lykke Madsen, selv medlem af den store trykkerbande i Hans Jensen Stræde i Odense.

Herning Kunstmuseum

Som rosinen i pølseenden skal vi over Lillebælt til Herning Kunstmuseum, som 7. januar åbner udstilling med to afdøde, men stadig absolutte sværvægtere i kunst på hvidt papir. Det er Palle Nielsen og Svend Wiig Hansen, der udstiller sammen med Jørgen Larsen og Poul Gadegaard i Angligården, den runde fabriksbygning, som i dag rummer Herning Kunstmuseum.

Kunst på papir larmer ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce