Kunst: Det er over 70 år siden, der sidst har været en stor van Gogh-udstilling i Danmark, men til september åbner Arken i Ishøj - i samarbejde med Kröller-Müller Museum, Holland - en omfattende udstilling af hans værker med fokus på forholdet mellem kunst, menneske, natur og religion.

Vincent van Gogh (1853-1890) var meget religiøs, og når han malede naturen, gjorde han det som en gave til sine medmennesker. De 28 malerier og 11 tegninger på udstillingen viser, hvordan hans kunst skulle udfolde det guddommelige i naturen og mennesket - som Arken skriver i en pressemeddelelse: "... midt i en brydningstid, hvor troen var under pres fra moderne filosofi og videnskab".

Arkens van Gogh-udstilling kan ses fra 1. september 2018 til 20. januar 2019.

Inden da viser museet under titlen "Starry Nights" fra 23. juni samtidskunstværker fra museets samling, der aktualiserer van Goghs syn på natur og spiritualitet.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på kulturredaktionen på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis. Har tidligere redigeret det ugentlige magasin Kultur - set fra Fyn. Skriver også lejlighedsvis klummer i magasinet Base Bolig. Har været nyhedsredaktør for Fyens Stiftstidende og kulturredaktør for de to fynske avisers fælles kulturredaktion. Ansat på Fyens Stiftstidende siden 1985 og inden da på Fyns Amts Avis. Var i en årrække medlem af Fynske Mediers bestyrelse. Gift og har to voksne børn.