Kulturpris til aktiv kunstner

Den nu forhenværende direktør for Kunsthallen Brandts, Karsten Ohrt, modtog sidste år Fyens Stiftstidendes kulturpris, Årets Kulturnavn. Til september uddeles prisen atter til en kulturelt engageret fynbo.
Foto: Arkivfoto: Carsten Bundgaard

Kulturpris til aktiv kunstner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyens Stiftstidendes kulturpris Årets Kulturnavn skal i år gå til en aktivt udøvende kunstner

Fyens Stiftstidende uddeler til september for tredje gang kulturprisen Årets Kulturnavn. Prisen skal i år gå til en aktivt udøvende kunstner, der har gjort sit til at løfte det fynske kulturliv. Ifølge fundatsen skal prisen gå til en person, der har ydet en særlig indsats for det fynske kulturliv - enten ved enestående kunst eller ved initiativer, der har bidraget til, at fynsk kultur eller Fyns kulturliv har udmærket sig ud over det sædvanlige. Og i år bliver vægten altså lagt på at finde en udøvende kunstner som modtager af prisen.

Årets Kulturnavn er blevet uddelt to gange tidligere - første gang gik den til den operaelskende godsejer Niels Langkilde, anden gang til nu forhenværende Brandts-direktør Karsten Ohrt.

Det er atter læserne af Fyens Stiftstidende, der er med til at afgøre, hvem der kan modtage prisen. Det er nemlig læserne, der kan indstille kandidater til Årets Kulturnavn, hvorefter en priskomité, der er nedsat af Fyens Stiftstidende, vælger en prismodtager blandt de indstillede kandidater.

Priskomitéen består ligesom de foregående år helt overvejende af mennesker, der ikke har tilknytning til avisen. Formand er således Johs. Nørregaard Frandsen, der er institutleder på Institut for Litteratur, Kultur og Medier på SDU. Prisen uddeles ved en festlighed i Fyens Stiftstidendes mediehus i Odense den 29. september.

følg med

Følg med i Årets Kulturnavn på www.fyens.dk/kulturnavn fra i dag

Kulturpris til aktiv kunstner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce