Kulturkamp på sms


Kulturkamp på sms

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

1. maj-fest med unge, fynske musikere og kunstnere.
Artbeat inviterer til en progressiv og åben kulturdebat

Arbejdernes internationale kampdag har været helliget kampen for kvinders stemmeret, ligeløn og solidaritet med tredje verden, men i årenes løb er den røde fane falmet en anelse.

At der stadig er noget at kæmpe for, markerer unge, fynske musikere og kunstnere i samarbejde med Odense Internationale Musikteater under parolen "Kæmp for din kultur".

Ideen til en kulturpolitisk 1. maj udspringer af det store indsamlingsshow, OIM ved juletid holdt til fordel for Reden.

- Der lykkedes det os at få hul igennem til et publikum, der ellers ikke kommer i Teaterhuset, fortæller Anneline Köhler Juul, der er administrator i OIM.

Oplevelsen gav OIM lyst til at bryde endnu flere imaginære vægge ned:

- Symfoniorkestre og teatre ligger ofte i bygninger, der vender ryggen til verden. Den barriere bestræber vi os på at rive ned med et arrangement, som kombinerer musik, kunst og kulturpolitik, fortsætter Anneline Köhler.

Rock med poesi og attitude

Det odenseanske rockband Ave har sammensat programmet for Artbeat, som arrangementet hedder.

Resultatet er blevet en trebands-koncert, der musikalsk spænder fra Aves teatralske og poetiske udtryk over improvisationsbandet Termostat til The Spy In The Me’s udfarende attituderock.

Rasmus Brylle, der er trommeslager i Ave, forklarer:

- Man snakker så tit om, at der "går Odense i den", men vi vil vise, at Odense faktisk har ret meget at byde på; det er bare ikke altid, tiltagene får lov til at blomstre op.

Musikken kommer ikke til at stå alene ved Artbeat. To studerende fra Det Fynske Kunstakademi, Signe Aarestrup og Kasper Skovsbøl, har skabt en kunstvideo, som bliver vist i aftenens løb. Vel at mærke ikke som billedside til koncerterne, men som et selvstændigt kunstværk.

Kultur uden klynk

En 1. maj-fest uden politiske paroler eller manifestationer er utænkelig, men i stedet for at overlade talerstolen til en professionel kulturdebattør bliver ordet givet frit - via sms.

Indspark, debatoplæg og flyvske ideer skal komme fra byens borgere. Uanset om man deltager i Artbeat eller ej, er man velkommen til at sms’e sine holdninger om kultur og kulturpolitik til 1204 mærket AB.

Hvor budskaberne ved traditionelle 1. maj-taler risikerer at drukne i tilhørernes småsnak, bliver sms’erne projiceret op på væggen, så pointerne ikke går tabt.

- Den lokale kulturdebat har en tendens til at ende som læserbreve, hvor kultur rimer på klynk. Vi vil gerne skabe et åbent, positivt og progressivt rum for kulturpolitikken, understreger Anneline Köhler Juul.

Artbeat er ikke en konkurrent men et supplement til byens øvrige 1. maj-arrangementer, så festen begynder først, når fadølsfustagerne er tømt, og den sidste taler har forladt blokvognen.

Teaterhuset, Odense, fredag kl. 19-02.

Kulturkamp på sms

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce