Oversete og forladte steder på Fyn skal gøres til centrum for kunst og kultur med projektet Modstrøm, som blev kickstartet mandag.

Kulturaktører, repræsentanter fra det fynske foreningsliv og lokalhistorikere var inviteret indenfor i Johannes Larsen Museets inspirerende rammer, da Kulturregion Fyns projekt "Modstrøm" blev sparket i gang mandag eftermiddag.

Med Modstrøm ønsker Kulturregion Fyn at skabe kultur og liv i forladte bygninger og på glemte steder i de fynske kommuner. Arrangementet bød blandt andet på oplæg fra Kulturregion Fyns egne rækker, pressen og museumsverdenen. Også Region Syddanmark var repræsenteret ved Bo Libergren, formand for Udvalget for Regional Udvikling, da regionen støtter projektet med 1 mio. kr.

Projektet fik i løbet af dagen bred opbakning og mange velmenende ord med på vejen. Nogle af dem kom fra Erland Porsmose, museumsdirektør ved Østfyns Museer, som fik mikrofonen for at tale om skabelsen af det fynske kulturlandskab:

- Forfald kræver vores opmærksomhed på en hel anden måde end det nye gør – og de fortællinger, der ligger i det landskab får en særlig poesi over sig. Den poesi skal I finde frem og sætte i scene.

Dialogen omkring "Modstrøms" muligheder og fynboernes ønsker for kulturen fortsætter på lokale debatarrangementer, der afholdes i løbet af april og maj i de ni fynske kommuner, som er en del af Kulturregion Fyn.

Følg projektet på Facebook

  • Seymore_Martin_(2015)_07

    Af:

    Jeg er digital jourhavende på Fyens.dk, derudover er jeg madanmelder og skriver fra tid til anden også bog- og cd-anmeldelser. Jeg er medlem af Odense Fødevarefællesskab og er frivillig ved Odense International Film Festival.