En ny aftale for Kulturregion Fyn underskrives sammen med kulturminister Bertel Haarder (V) på Egeskov Slot den 22. februar

Kulturregion Fyn er et samarbejde mellem ni fynske kommuner og Kulturministeriet om at fremme det fynske kulturliv. Parterne mødes på Egeskov Slot den 22. februar for at underskrive en ny aftale på kulturområdet, der sætter fokus på film, talentudvikling og promovering af nuværende kulturtilbud.

Det oplyser Kulturregion Fyn i en pressemeddelelse fredag.

Formanden for den politiske styregruppe og Kultur- og Fritidsudvalgsformand i Faaborg-Midtfyn, Lene Høsthaab, kalder aftalen for ambitiøs.

- Det er tredje gang, at de fynske kommuner står sammen om en kulturaftale – og jeg mener, at vi denne gang har sat barren højere end nogensinde før. Sammen kan vi bidrage til at skabe værdifulde kulturoplevelser og udviklingsprojekter på tværs af kommunegrænserne til glæde for vores borgere, siger hun i pressemeddelelsen.

Tre indsatsområder

Aftalen omfatter tre specifikke indsatsområder: "Fyn er Film", "Skab dig selv" og "Kultur der ses."

Førstnævnte er en fortsat målsætning om gøre Fyn førende som filmregion. Det foregår blandt andet ved et projekt med film for børn og unge, hvor de skal opleve mediet indefra.

"Skab dig selv" er et talentudviklingsprogram og et forsøg på at give unge en interesse for kunst og kultur tidligt i opvæksten. Som et led i det afholdes der en KulturCamp i samarbejde mellem Momentum i Odense og Baggårdsteatret i Svendborg, der skal udfordre teatertalenter til at udvikle sig.

Lokale aktører og kunstnere kommer på banen for at bringe liv til glemte steder, som "Kultur der ses" og for at styrke skabertrangen ved at flytte kulturen ud i eksempelvis et gammelt andelsmejeri eller nedlagte skoler.