Krøniken holder niveauet


Krøniken holder niveauet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er nu rart at få lidt varme ind i stuen midt på vinteren, hvor den gustne, kølige dis har bemægtiget sig gader og stræder. Og det gør den, Krøniken, spreder varme og lun genkendelighed.

De er der endnu, Erik og Kaj Holger, Ida og Sander, Søs og Palle, Børge og Karen. Alle i de kendte roller, som ikke har undergået de store revolutioner hen over sommeren. Så problemstillingerne er de samme, som da vi forlod den københavnske Radio-Bella-familie i foråret, og intet tyder på, at de finder deres stilfærdige løsninger før om 10-11 afsnit.

Men naturligvis kan man ikke afvise, at manuskriptforfatterne har blodige løsninger i ærmet lidt før. Det kan man håbe, for det er som om, der sniger sig en vis forudsigelighed ind i fortællingerne, en forudsigelighed, der ikke ligefrem skærper ens opmærksomhed.

Ida fortsætter sin selvstændiggørelse og opadskriden på arbejdsmarkedet, Erik og Kaj Holger finder hinanden - og måske alligvel ikke, Palle får problemer med opstillingskredsen og måske også med Søs og Krag, og arbejderen Børge, nu i en blødere udgave, er blevet lun på en kolonihave, som han gerne vil forære arbejderen og kæresten Karen.

- Sådan noget småborgerligt p.., kan man høre kommunisten Karen vrisse, hvad der ikke forhindrer hende i at tage imod have og hus med glædestårer i øjnene.

Vi er i slutningen af halv-tredserne, hvor kedlerne under produktionen er ved at blive glødende, Benny Goodmanns klarinet er ved at forstumme og erstattet af "Shake, rattle and roll", Nina og Frederik "flyver til en stjerne", og Tommy Steel bemægtiger sig poppen med "en håndfuld sange".

Ren nostalgi for vi, der var med, og et varsel om en ny tids indtog, som Erik tager forskud på ved at nappe en af arbejderpigerne som fast sengekammerat.

Det er naturligvis upassende for en mand i hans klasse, som ovenikøbet også er blevet logebror.

Så han retter ind, Erik, og forsøger at tilnærme sig Ida - og ikke mindst sine børn.

Men måske vil han hellere tilbage til Amerika?

Jørgen Aagaard

DR-Tv, Krøniken, 11. afsnit, søndag aften.

Krøniken holder niveauet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce