Boganmeldelse

Makkerparret Börjlind er gode håndværkere - også i deres fjerde politikrimi

Bøger: Som krimignasker er man til falds for enhver roman, når blot den er spændende - og det er "Sov du lille".  Ingen tvivl om, at svenske Cilla og Rolf Börjlind, der har skrevet manuskripterne til tv-serien om "Beck"og nu med "Sov du lille"er oppe på fjerde bind af deres serie om politimakkerparret Tom Stilton og Olivia Rönning, kan deres kram. Denne gang med historien om, hvordan nogle af de mange uledsagede flygtningebørn i Sverige misbruges på det grummeste. Der trækkes tråde fra Rumænien til Afrika til Stockholm. Grusomt - og grusomt uhyggeligt.

Men. Når man nu kender sin Sjöwall og Wahlöö og 10-binds krimiserien "Roman om et Brott" ud og ind fra dengang fra 1965 til 1975, hvor samfundskritik havde mening og kant, og hvor politikommissær Martin Beck blev opfundet, så lever efterfølgerne Börjlind altså ikke op til kvaliteten fra forgængerne.

Hvor de første evnede kritisk at analysere deres samtid og komme med løsningsforslag, kan de sidste hverken analysere eller være konstruktive. Heller ikke, når det handler om det svære kæmpeproblem, der hedder flygtningekrisen. 

Den rigtige mening er også den nemmeste - og sikkert også den, der sælger flest bøger.

Cilla & Rolf Börjlind: "Sov du lille". Oversat af Kamilla Jørgensen, 448 sider, 299,95 kroner, Rosinante & Co

  • fyens.dk