Boganmeldelse

Jakob Knudsen har skrevet en fremragende krimi med social brod.

Bøger: Aalborg står over for en stor begivenhed. EU-Kommissionens formand kommer til byen, og i den anledning er ikke alene PET på pletten for at sørge for det sikkerhedsmæssige. Byen skal også tage sig godt ud, og til det hører, at de hjemløse, der skæmmer midtbyen, fjernes.

Organisationen Aalborg i Blomst, der har som mål at gøre byen attraktiv for erhvervsliv og turisme, har sat sig for at tage sig af den del. Men mord på en række hjemløse gør det hele kompliceret. For måske er der en forbindelse mellem mordene og den store begivenhed, der står for døren.

For at rede trådene ud tilkaldes politiinspektør Kristian Swane og hans hold fra København, og da de trænger ind i miljøet omkring de hjemløse, går op for dem, at de står over for en række uhørt kyniske forbrydelser, hvis ofre har grønlandsk baggrund.

"Hjemløs" er Jakob Knudsens fjerde om Kristian Swane og hans hold, og som i seriens foregående bind er der tale om en krimi, der vil mere end at underholde og skabe spænding, hvad den forresten gør fremragende. Knudsen får også sat påtrængende samfundsmæssige problemer til debat. Bravo. Jakob Knudsen: "Hjemløs", 440 sider, 299,95 sider, People's Press 

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
De udnyttede og undertryktes forfatter

De udnyttede og undertryktes forfatter