Krigslitteratur: Flere nye bøger om store krige og diktatorer


Krigslitteratur: Flere nye bøger om store krige og diktatorer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bøger: Tidligere tiders krige og enevældige herskere fylder godt på hylden over faglitteratur. Længst tilbage har vi romerne, der forstod både at føre krige og ekspandere riget. "SPQR - det antikke Roms historie" er skrevet af Mary Beard og udkommet på Gads Forlag.

"Trediveårskrigen - en europæisk katastrofe - 1618-1648" er en illustreret og tykmavet bog skrevet af professor i historie ved Lund, Dick Harrison. Forfatteren kalder krigen for den i virkeligheden første verdenskrig. Bogen er udkommet på People's Press.

Blandt Stalins mange forbrydelser var udsultningen af Ukraine i 1930'erne. Her blev hungersnøden til et regulært folkedrab. Politisk kommentator på Washington Post og professor i historie, Anne Applebaum, har skrevet et større værk om emnet, der trækker tråde til i dag. "Rød sult" er udkommet på Kristeligt Dagblads Forlag.

Blandt de mere personlige beretninger finder vi to fra Anden Verdenskrig. Brunhilde Pomsel var sekretær i Joseph Goebbels propagandaministerium, og i "Et tysk liv" hører vi i første omgang hendes beretning om sit arbejde i det nazistiske magtapparats indre cirkel, hvor hun ikke gik op i konsekvenserne, men udelukkende i selve arbejdet. I anden halvdel perspektiverer Thore D. Hansen, tysk politisk journalist og forfatter, hendes beretning, og hvad vi kan lære af "politisk dovenskab". Bogen er udkommet på People's Press.

Psykologen og holocaustoverleveren Hedi Fried har livet igennem fortalt skoleelever om sine oplevelser. I "Spørgsmål jeg er blevet stille om Holocaust" kan man læse både de spørgsmål, hun har fået, og hvilke svar hun gav. Udkommet på Klim.

"Vi troede ikke, det kunne ske her" handler om Jugoslaviens sammenbrud fra 1991 til 1999. Den er skrevet af Christian Axboe Nielsen, som er ph.d. i østeuropæisk historie og underviser på Aarhus Universitet. Bogen er udkommet på Kristeligt Dagblads Forlag.

Krigslitteratur: Flere nye bøger om store krige og diktatorer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce