Krigsfilm løber med britisk filmpris


Krigsfilm løber med britisk filmpris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"The Hurt Locker" er kåret til bedste film ved den britiske Bafta-prisuddeling. Lone Scherfigs "An Education" høstede en enkelt pris for bedste skuespillerinde.

Det irakiske krigsdrama "The Hurt Locker" fik søndag prisen som bedste film ved det britiske film- og tv-akademis årlige uddeling af Bafta-priser.

Filmens instruktør, Kathryn Bigelow, løb desuden med prisen som bedste instruktør.

Den danske instruktør Lone Scherfig var blandt de fem nominerede i begge de tunge kategorier for den britisk producerede film "An Education".

Scherfigs film var nomineret i yderligere seks kategorier, men måtte nøjes med en enkelt af de eftertragtede Bafta-priser. Den gik til den 22-årige og meget roste Carey Mulligan, der blev kåret som bedste skuespillerinde for sin hovedrolle i filmen.

Colin Firth fik prisen som bedste skuespiller for sin hovedrolle i "A Single Man".

"An Education" var en af de film, der var nomineret i flest kategorier - otte i alt. Også "The Hurt Locker" og "Avatar" havde otte nomineringer.

Bafta-priserne ses som et fingerpeg om, hvilke film der har gode chancer ved Oscar-uddelinger i Los Angeles den 7. marts. Her kandiderer "An Education" til tre priser, blandt andet for bedste spillefilm. Det er første gang, at en dansk instruktør nomineres i denne kategori i Oscar-sammenhæng.

Krigsfilm løber med britisk filmpris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce