Mandag aften har DR premiere på en ny dokumentarserie, der følger i hælene på chefen for socialpsykiatrien på Langeland, Ole Sørensen.

Ole Sørensen har i mange år været en usædvanlig chef for socialpsykiatrien på Langeland. Han tager på kanotur med de psykisk syge, kører øens alkoholikere til grænsen efter billige øl og slår et telt op i haven, hvis der ikke er plads til en psykisk syg misbruger på institutionen.

DR har i løbet af de seneste tre år fulgt den kontroversielle chef. Det er der kommet dokumentar-serien "Rebellen fra Langeland" ud af, og første afsnit ruller hen over skærmen i aften klokken 20.45.

- Det har været spændende men hårdt. Det er hårdt sådan at have folk til at kigge dig over skulderen, når du er på arbejde, siger Ole Sørensen og fortsætter:

- Men først og fremmet har det været fedt, at mange af de borgere, som vi har med at gøre herovre, har villet stille op, for der bliver aldrig snakket om dem nogen steder i det danske politiske system.

I pressematerialet til serien, udtaler redaktør på DR1 Erling Groth, at serien skal ses som "et anderledes indspark i debatten om, hvordan vi kan tage os af de svageste i samfundet."

Det er et indspark, som Ole Sørensen også synes er vigtig. Faktisk kommer serien på det helt rigtige tidspunkt, mener han:

- De psykisk syge, de udsatte og de hjemløse bliver ikke nævnt med et ord nogen steder i dag. Det handler kun om grænsekontrol og flygtningestrømme. Det handler ikke om, at vi skal feje for vores egen dør, inden vi begynder at feje for andres.

Kunne du tænke dig at arbejde i psykiatrien? Se et klip fra hverdagen som socialpsykiatrichefen på Langeland. Og se med mandag d. 4. janaur kl. 20.45, når DR1 har premiere på den nye serie 'Rebellen fra Langeland'.

Posted by DR1 on Sunday, 3 January 2016

Debat på Facebook

Ole Sørensen er godt klar over, at nogle af hans metoder kan være ret kontroversielle. Specielt en tur ned over grænsen for at købe øl er faldet mange Facebook-brugere for brystet.

Det tager Ole Sørensen sig dog ikke af. Faktisk er han slet ikke på Facebook.

- Der er nogle provokerende elementer i det, vi har lavet, og jeg synes, det er fedt, at vi kan få danskerne op af stolene, siger Ole Sørensen og forklarer, at turen til Tyskland var helt bevidst.

- Vi er på alle mulige ture i løbet af et år. De eneste, der ikke kommer af sted, er dem nede i "Ølkassen" (et værested, red.). Da jeg spurgte dem, hvor de gerne ville hen, sagde de, at de ville ned over grænsen. Så kørte vi derned og fik lidt at spise, og så købte de nogle øl. Vi skulle også have været på Nolde Museet, men det blev så ikke til noget, siger han.

Næste afsnit om de udsatte på Langeland sendes mandag 11. januar.

  • Seymore_Martin_(2015)_07

    Af:

    Jeg er digital jourhavende på Fyens.dk, derudover er jeg madanmelder og skriver fra tid til anden også bog- og cd-anmeldelser. Jeg er medlem af Odense Fødevarefællesskab og er frivillig ved Odense International Film Festival.

Mere om emnet

Se alle
Ny bog: Rebellen afslører, hvad der sker bag skægget

Ny bog: Rebellen afslører, hvad der sker bag skægget

16
- Jeg ramte dybt ned i noget

- Jeg ramte dybt ned i noget

8
Rebellen fra Langeland hædret med pris: - Jeg er meget beæret

Rebellen fra Langeland hædret med pris: - Jeg er meget beæret