Kongelig debut til fynsk baryton

Thomas Storm Hansen.
Foto: Peter Leth-Larsen/Fyens Stiftstidende

Kongelig debut til fynsk baryton

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Barytonen Thomas Storm Hansen debuterer på Operaen i København til november

Thomas Storm Hansens nodetaske er stuvende fuld for tiden. Som førsteårsstuderende ved Operaakademiet i København skal den 27-årige sanger nemlig indstudere flere partier samtidig.

Den opgave, der giver Thomas Storm mest kriller i maven, er debuten på Det Kongelige Teater, hvor han skal synge sergeant Morales i Bizets operas "Carmen". En roller han deler med Jens Søndergaard.

- Sammenlagt skal jeg kun synge otte minutter, men bare det at få chancen er fantastisk, siger barytonen, som skal synge overfor Sine Bundgaard og Inger Dam Jensen, der deler rollen som den bly Micäela.

Den kongelige scenetjeneste er led i operaelevens praktik, men det betyder ikke, at han kan koncentrere sig om "Carmen":

- Jeg debuterer 11. november på Operaen og skal synge syv opførelser. Stort set samtidig skal vi på Operaakademiet indstudere Poulencs opera "Karmeliterindens samtaler", som har premiere til januar.

Hvor man på musikkonservatoriet fortrinsvis arbejder med stemmen, fylder skuespildelen meget på Operaakademiet.

- Ved at arbejde med stemmen og det dramatiske udtryk samtidig får begge dele et kolossalt løft, forklarer Thomas Storm

Den fynske sanger får ikke set meget til kone og barn hjemme i Odense, for eksamensopløbet er allerede i fuld gang. Ved eksamenskoncerten på Takkelloftet 29. maj skal han synge uddrag af Mozarts "Don Juan", Rossinis "Barberen i Sevilla" og "Hamlet" af franskmanden Ambroise Thomas.

Efter eksamen skal hele Thomas Storms årgang på studietur til Stokholm, hvor der bliver afholdt en biennale for nordiske operaakademi-elever.

Et par uger senere drager holdet til Sydfrankrig, hvor sangerne skal give fem-seks koncerter. Og så står der sommerferie på programmet.

Kongelig debut til fynsk baryton

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce