Lavere entré på kvalitetsmusik vil trække flere til, vurderer Dansk Live. Ifølge en undersøgelse for Dansk Erhverv ville flere koncertgængere gå oftere til koncert, hvis billetterne var billigere.

Billigere billetter vil få flere danskere ud foran scenerne på de danske spillesteder, og det er særligt de loyale koncertgængere, som vil komme endnu mere ud i musikken.

59 procent af de danskere, der har været til en koncert inden for det seneste år, ville gøre det endnu mere, hvis billetterne var billigere. Det fremgår af en undersøgelse, som Norstat har lavet for Dansk Erhverv.

- Entrépriserne i Danmark er høje i forhold til det øvrige Europa, og undersøgelsen antyder, at grænsen for, hvor meget folk er villige til at betale, er ved at være nået.

For de, der ikke har været af sted de seneste 12 måneder, er tallet 27 procent. Også større koncertudbud, billigere mad og drikke samt mere intensiv markedsføring vil få flere ud i musikken.

- Entrépriserne i Danmark er høje i forhold til det øvrige Europa, og undersøgelsen antyder, at grænsen for, hvor meget folk er villige til at betale, er ved at være nået. Vi bør i branchen være opmærksomme på også at kunne tilbyde kvalitetstilbud inden for livemusikken med lav entré, og dermed få endnu flere publikummer indenfor til fantastiske oplevelser, siger Jakob Brixvold fra organisationen Dansk Live.

Fagchef for turisme i Dansk Erhverv, Susanne Nordenbæk, ser et stort potentiale for at få flere koncertgængere ind på spillestederne - ikke mindst det udenlandske publikum.

- Vi har en stærk tradition for at gå til koncert i Danmark, og jeg tror på, at de danske musikoplevelser kan få tag i et større internationalt publikum, hvis de gøres mere tilgængelige og markedsføres internationalt. Og på den front er der oplagte potentialer, siger Susanne Nordenbæk.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark. Skriver nyheder og står for avisens mad- og vinsider. Madredaktør med ansvar for restaurantanmeldelser. Tidligere formand for foreningen Danske Madanmeldere, som står bag Årets Ret. Født 1967.

Mere om emnet

Se alle
Danskerne elsker musik fra scenen

Danskerne elsker musik fra scenen