Kirsten Lehfeldt og Mia Lyhne spiller mor og datter i en film om en familie, hvor faderen er død
Kirsten Lehfeldt og Mia Lyhne sidder på en træstamme i Dyrehaven og taler alvorligt sammen. De er begge iført slasket joggingtøj, og rundt om dem står et filmhold og skyder de sidste naturscener til den kommende filmkomedie "Camping".

Her spiller de to skuespillere hovedrollerne som mor og datter, men der er ikke meget "Kongeriget" eller "Klovn" over filmen, der handler om en familie, som er gået fuldstændigt i stå efter farens selvmord to år tidligere.

- Der er en undertone af tragisk drama i filmen samtidig med, at den har lystspillets underfundighed og humor. Og det, synes jeg, er interessant at arbejde med. For der er faktisk ikke noget, der er sjovt, hvis det ikke læner sig op af noget alvorligt - og omvendt, siger Kirsten Lehfeldt, da hun sammen med resten af filmholdet får sig en tiltrængt bid mad på den nærliggende Raadvad Kro efter optagelserne.

Mia Lyhne er enig. Rollen som den forstenede datter Connie er hendes første hovedrolle i en spillefilm, og hun glæder sig over chancen for at vise andre sider af sit talent.

Væk fra satiren

- Da jeg fik manuskriptet, tændte jeg mest på den alvorlige del af det. Jeg vil gerne lidt væk fra kun at lave satire, så på den måde er det rart at spille en kvinde, der både har mistet sin far og sin kæreste og derfor har fået en lettere depression, siger skuespilleren og understreger, at "Camping" også er en film, der skal få folk til at grine.

For nylig tilbragte filmholdet to regnfulde uger på Langeland, hvor der blev optaget en del scener på Camping Ristinge. Her var en lille campingvogn en vigtig kulisse, og den har måske fundet sig en ny ejer:

- Kirsten vil gerne overtage campingvognen. Hun er helt vild med den, siger Mia Lyhne og lyder som om, at hun har afsløret en bizar fetich.

- Jeg synes faktisk, at den er rigtig smuk. Og så med træ indvendig i stedet for plastic, svarer Kirsten Lehfeldt.

Hendes egne ferier i Danmark er for det meste blevet holdt i et sommerhus, mens campingerfaringerne er meget begrænsede.

Det er Mia Lyhnes også.

- Jeg har aldrig været på camping. I vores familie så vi faktisk lidt ned på det at campere, siger hun og får filmens producer til at blive lettere rød i hovedet.

- Vi camperede faktisk rigtig meget, da jeg var barn. Og jeg kunne godt lide det, siger Anders Toft Andersen, der med "Camping" har fået sin første store opgave efter at have forladt filmskolen sidste år.

Også filmens manuskriptforfatter, Anders F. August, er helt grøn. Det samme er instruktør Jacob Bitsch, der tidligere kun har lavet kortfilm af en halv times varighed under filmskolens beskyttede rammer.

- Det er en stor fornøjelse at arbejde sammen med Mia og Kirsten. De har en erfaring, som jeg har kunnet læne mig op af, og rollerne er nærmest skrevet til dem, siger debutanten.

"Camping" er en del af aftalen mellem Nimbus Film og TV 2 om at producere fire lavbudgetfilm, der skal bringe nye talenter frem. Den 12 millioner kroner dyre komedie, som FilmFyn har støttet med en million kroner, forventes at få biografpremiere i sensommeren 2009.
  • Fyens Stiftstidende