Kolind: Lad dem ryge og rejse

Lars Kolind genopstiller ikke ved næste folketingsvalg. Han ses her ved valgaftenen 2007, efter at have erkendt, at han ikke blev valgt ind.
Foto: yilmaz polat

Kolind: Lad dem ryge og rejse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det kræver mod at lege med kontroversielle tankeeksperimenter - og at stå ved dem trods intens modgang

- Friskt forslag, det gavner jo også på din privatøkonomi. Bliver det gennemført, flytter jeg i hvert fald til Fyn, råber en vælger i forbifarten til Lars Kolind, der med sin tilstedeværelse midt på hovedgaden i Odense vækker blandede følelser.

Scenen udspiller sig dagen efter, at folketingskandidaten for Ny Alliance, Lars Kolind, sagde de famøse ord "flad skat på Fyn", og brød dermed normen for, hvad der må debatteres i dansk politik.

Det var et forenklet tankeeksperiment, der skulle lette forståelsen og skabe et behov hos den enkelte borger for flad skat.

Alligevel blev hans ide misfortolket og hans person gjort til grin.

Kunne gå på vandet

- Inden jeg nævnte mit tankespil om flad skat på Fyn, kunne jeg gå på vandet. Efter mine udtalelser var jeg den største idiot, der kunne gå på to ben, forklarer Lars Kolind otte måneder efter det kontroversielle forslag.

- Alligevel valgte jeg at stå fast ved ideen om flad skat, da det er en god idé, og stadig er det den dag i dag, fortæller han med en snert af selvtilfredshed at spore i stemmen.

Fortryder intet

Selv om stormen i mail-indbakken var hård, og der lød hånlige bemærkninger fra vælgere, medier og kolleger, har Lars Kolind stadig ikke fortrudt noget omkring sagen.

Trods den svingende opbakning er han opsat på ideén, som han spår vil få stor betydning i fremtiden.

- Flad skat bliver gennemført; Danmark er simpelthen nødt til at indføre det. For når en idé er god, og eksperter og økonomer støtter op om det, så er der grænser for, hvor lang tid modstanden fra vælgere og partier kan fortsætte.

- Jeg er sikker på, at forslaget indføres til næste valg, spår han.

- I Danmark kan man enten gøre noget godt eller skidt. Der er ikke noget midt i mellem. Jeg synes, det var en unfair hetz og en urimelig behandling jeg fik, men det nytter ikke noget at lade sig gå på af det. Jeg vidste med mig selv, at det var et godt forslag. At jeg blev misforstået, var ikke noget, jeg kunne have forudset, forklarer han.

Genopstiller ikke

At Lars Kolind ikke genopstiller, har ikke noget med dansk politik at gøre.

- Jeg har stadig lysten til at være en del af dansk politik. Men jeg tror, at jeg vil få større indflydelse uden for systemet end inde i det, forklarer Lars Kolind om sin beslutning.

I et nyt projekt i forbindelse med sit erhvervsarbejde indgår forretningsrejser til kontinenter som Østasien, Sydamerika og Afrika. Disse rejser har fået Lars Kolind til at se dansk politik i et nyt perspektiv.

- Der findes altså vigtigere sager end dansk politik og politikere. For min skyld kan de ryge og rejse.

Kolind: Lad dem ryge og rejse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce