Bøger: En ko, der ikke får lov at bevæge sig frit, mister 30 procent af sin hjernekapacitet. Det kan man læse i den lille bog "Hvad køer ved om livet", som udkommer på Don Max 12. april. Ifølge den er køer ikke nær så umælende og dumme, som vi tror. Bogen, som er skrevet af Rosamund Young, udkom i 2003 på et lille upåagtet forlag, men er nu genopdaget og udgivet på 20 sprog. Foruden køer skriver forfatteren også om andre dyr og om livet på sin fødegård.

Fra køer til får. "Fåredagbogen" af svenske Axel Lindén er en lille debutroman, som handler om de små ting i livet. En akademiker flytter på landet med sin familie og skal passe en stor folk får, men samværet med dyrene bliver noget andet, end han havde forestillet sig. Udkommer 3. april på Turbine. (ahy)

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist og souschef på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis' kulturredaktion. Her beskæftiger jeg mig især med bøger og museer, men indimellem også med teater, film m.m. Jeg har været ansat i Fynske Medier siden 1990 og har blandt andet været redigerende, weekendredaktør, designchef og redaktionschef. Jeg bor i en landsby på Østfyn med mand og børn. Holder af både have og hav.