Knaldhårde diamanter


Knaldhårde diamanter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roman

Thomas Boberg: "Flakker"

Efter 15 digtsamlinger og et folkeligt gennembrud med en trilogi af rejseminder debuterer Thomas Boberg nu som romanforfatter. Og det slipper han rigtig godt fra.

De velkendte Boberg-temaer er her stadig: Rastløshed, rejsefeber, sortsyn, eksistentiel krise - alt sammen formidlet i et sprog, der både er ligefremt og kontant, men som også besidder Bobergs poetiske varemærke.

Tonen bliver ramt klokkerent lige fra første side, og i de smukkeste passager falder ordene som knaldhårde diamanter.

Bogens fortæller er den rastløse nogen-og-40-årige Robert. Men det er ligeså meget historien om barndomsvennen Elo, der udvikler sig radikalt modsat Robert og ender som vægtløftende dranker, og ikke mindst om Miriam, der lige siden Roberts barndom har været kvinden i hans liv.

Hovedpersonerne bærer alle på uforløste konflikter i barndommen, og alle vælger at rejse rastløst, endeløst for at dulme smerten, for at flygte, for at finde en mening.

Der er ikke meget interrail-idyl at finde i beskrivelsen af de rejsende, men bogen er, som så ofte hos Boberg, både en hyldest til rastløsheden og rejsefeberen og samtidig en erkendelse af de psykiske mekanismer og dunkle spøgelser, der ofte er medvirkende til udlængslen.

Helt i fortællerens stil er romanen fragmenteret, ukronologisk og meget løs i strukturen. Foretrækker man en klassisk fortælling med et klart plot og bundne sløjfer på alle ender, er dette måske ikke bogen for en.

Men vil man opleve en intens og udmattende rejse i Roberts (og Bobergs sind), et studie i jalousi og besættelse, en flakkende kærlighedshistorie, vilde syretrip, en rejse til turistbrochurernes skyggesider og en mesterlig opvisning i mundret og poetisk sprog, så er det bare at springe om bord i "Flakker". Men hold godt fast.

Om bogen

Thomas Boberg: "Flakker". 320 sider. 299 kr. Gyldendal

Knaldhårde diamanter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce