Klokkeblomst som morder


Klokkeblomst som morder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PETERPAN: Tegneseriemesteren Loisel afslutter sin serie om det evige barn

Det er vist en lidt af en underdrivelse, når der på titelbladet er Regis Loisels serie om Peter Pan står, at tegneserien er "yderst frit" inspireret af Sir James Matthew Barries' figurer.

For i Loisels atypiske udgave nøjes Klokkeblomst ikke med halvhjertede mordforsøg. Her går hun hele vejen. Drevet af jalousi, stærk egoisme og en sus af ondskab myrder hun uden at blinke.

Serien er desuden viklet ind i sindssygehospitaler, udtjente ludere plus et styk Jack the Ripper. Heller ikke helt efter den originale opskrift.

"Skæbner" hedder det sjette og sidste album i Loisels Peter Pan serie, hvor den lille dreng Mulle og hans søster Rose prøver at leve sammen med Peter Pan og hans forældreløse drengebande.

Drengene skiftes efter lodtrækning til at have en mor - et famlet billede, der går på omgang. En illusion om en moderfigur. Rose synes, det er noget pjat. Hun fortæller sin bror Mulle, at han har en rigtig mor et sted, og han har også hende, så han behøver ikke glo på det åndssvage famlede foto.

Samtidig optræder hun som erstatningsmor for de forældreløse drenge. Laver deres aftensmad, lapper deres tøj. Det skulle hun aldrig have gjort - for det tænder en gnist af jalousi i Klokkeblomst.

Tegneren Loisel er et lysende talent med sin smukke og til tider erotiske streg. Bag sig har han den fantastiske serie om "Jagten på Tidsfuglen", der er tegnet i samme stil.

Med Peter Pan-serien slår Loisel fast, at han formår at skildre fantastiske verdener, så de virker troværdige og fascinerende. Og hans fortællestil tillader mange lag af fortolkninger.

For hvem er Peter Pan egentlig? Kaare Gotfredsen

Klokkeblomst som morder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce