Klicheer på eventyr


Klicheer på eventyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Christian Mørk er en produktiv forfatter, som sidste år udgav den mørke romance-gyser "Darling Jim" og året før konspirationsthrilleren "De ti herskere".

Også denne gang har han skiftet genregreb, nu til eventyrromanen, og "Skyggernes hav" er således en fortælling om et særdeles familieuvenligt tropeparadis, et forsvindingspunkt for surfere, turister og for Jacob, indehaver af en søkortforretning i Brooklyn.

Han forgiftes under sin fars begravelse og bortføres til øen via skibet med det kønssygdomsprægede navn Gdynia. Her hersker Styrmanden, en excentrisk og storhedsvanvittig eneboer, glad for at slå ihjel og en trættende kliché sandsynligvis i familie med den enerverende fortæller, der som en trubadursk Lars Lilholt fra helvede byder læseren velkommen i første kapitel. Jacob forsøger naturligvis at komme tilbage til sit Brooklyn-liv, men øen - og et dårligt plot - slipper ham ikke så let.

"Skyggernes hav" er måske en eventyrroman, men fuldstændig ueventyrlig og oven i købet ledsaget af et overflødigt efterord, hvor det understreges, at alt altså er fiktion. Ja, hvad fanden skulle det ellers være? Så ringe er ikke engang virkeligheden indrettet.

Alligevel er romanen gennemstrømmet af en genuin fortælleglæde, som periodisk virker afsmittende, og for tilhængere af netop eventyrets insistering på, at man enten er god eller ond, vil der nok også være noget at hente i "Skyggernes hav".

Om bogen - udkommer i dag

Christian Mørk: "Skyggernes hav". 320 sider, 249 kroner. Politikens Forlag.

Klicheer på eventyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce