Klassisk fra Köln


Klassisk fra Köln

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kerteminde og Odense lægger i den kommende tid kirkerum til koncerter med Kölner Klassik Ensemble, der består af syv unge musikere, hvis erklærede mål er at bringe den klassiske musik ud til et ungt publikum.

Af repertoiret kan det umiddelbart være svært at aflæse en gennemgribende fornyelse eller alternativ tilgang til de klassiske værker. Til gengæld er koncerterne sammensat, så publikum bliver ført på en rejse gennem musikhistorien - fra barokken over romantikken og impressionismen til den argentinske tango.

Special-arrangementer

Flere af værkerne er arrangeret specielt til ensemblets konstellation af fem strygere, klaver og guitar, så den lille besætning bliver i stand til at spille såvel Vivaldis "De fire årstider" som klaverkoncerter og symfonier af Mozart.

Med guitaren som fremherskende instrument fylder kompositioner af spanieren Joaquin Rodrigo og argentineren Astor Piazzolla automatisk meget på repertoiret.

Nok er ensemblet hjemmehørende i Köln, men flere af musikerne er "tilflyttere".

Således kommer violinisten Irakli Tskhadaia fra Georgien, bratschisten Aliaxandr Senashensky fra Minsk, cellisten Jadranka Gasparovic fra Zagreb og pianisten Natasa Majer fra Maribor i Slovenien.

Derudover består ensemblet af guitaristen Tobias Kassung, violinisterne Alissa Margulis og Maike-Marie Schmersahl og bassisten Markus Gantenberg.

Ensemblet, der blev dannet i 2002, har ikke en egentlig dirigent, men guitaristen Tobias Kassung er orkestrets kunstneriske leder.

Kölner Klassik Ensemble spiller i Kerteminde Kirke i morgen kl. 19.30 og i Odense Domkirke søndag 8. august kl. 16.00.

Klassisk fra Köln

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce