Cd-anmeldelse

Klassisk: For tredje gang er Langgaard-klavereksperten Berit Johansen Tange gået i studiet for at øse af sin store kunst, for flere af værkernes vedkommende førstegangsindspillede.

Værkernes titler, for eksempel "Som en tyv om natten", ""Skyggeliv", "Le Bequinage" eller "Chiesa madre", afspejler fint det kaotiske, det uforudsigelige, det mystiske eller måske snarere mytiske skær, der omkranser meget af musikken. Det er kryptisk, det er ophøjet, det er kompliceret, det er larmende, det er så ganske enkelt. Berit Johansen Tange magter det hele og udfolder sig herligt i det måske mest kendte af værkerne "Insektarium" fra 1917, ni korte vignetter, der hver især karakteriserer myggen, ørentvisten, fluen osv. Sjovt, men også skræmmende.

Med værket "I det blafrende Efterårslygteskær" beskriver Langgaard et helvede i et virvar af klange og kakofonisk kaos, et overnaturligt, spirituelt og ubærligt lydunivers. Dacapos medfølgende booklet er i denne udgivelse næsten uundværlig for at fremme forståelsen, og Esben Tange skriver begavet og med stor indsigt - og tak for det, også. 

Berit Johansen Tange: Rued Langgaard: "Piano Works vol. 3"

Dacapo Records

  • fyens.dk