Kirsten Dunst får prisen for bedste hovedrolle

Kirsten Dunst med sin hæder i cannes søndag aften. Lars von Trier måtte se det på TV.
Foto: Joel Ryan/AP/POLFOTO

Kirsten Dunst får prisen for bedste hovedrolle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lars von Triers "Melancholia" gik ikke tomhændet fra Cannes. Dunst får pris for bedste kvindelige hovedrolle.

Der blev som ventet ingen Guldpalme til Lars von Trier og "Melancholia" i Cannes. Den gik til en af forhåndsfavoritterne Terrence Malicks "The Three of Life".

Men Lars von Trier og "Melancholia" kom alligevel ikke til at gå helt tomhændet fra prisoverrækkelsen.

Von Triers kvindelige hovedrolleindehaver, amerikanske Kirsten Dunst, blev nemlig hædret med prisen for bedste kvindelige hovedrolle.

Den 29-årige Kirsten Dunst er hidtil mest kendt for sin rolle i" Spiderman".

Men hun har fået masser af roser for sin præstation som den nygifte, melankolske og depressivt anlagte kvinde, der i modsætning til alle omkring sig, imødeser verdens undergang som en befrielse.

Bryllupsfesten udvikler sig til en grufuld forestilling i en familie, hvor flere medlemmer har et anstrengt forhold til hinanden.

Lars von Triers film var på forhånd ikke spået de store chancer for at vinde hovedprisen efter instruktørens optrin tidligere på ugen, hvor han efter nogle uheldige udtalelser om Hitler-sympatier blev bortvist fra festivalen.

"Melancholia" fik dog lov til at fortsætte i konkurrencen. Det er Kirsten Dunst formentlig rigtig glad for i dag.

Kirsten Dunst, der selv er af tysk afstamning, var tydeligvis ilde berørt af Lars von Triers udtalelser på pressekonferencen, og hun har da også offentligt beklaget instruktørens udtalelser.

- Lars sagde nogle chokerende ting, og det var forkert, lød det således fra Dunst, efter at den excentriske danske instruktør var blevet forvist fra festivalen.

Amerikanerne har dog samtidig tilkendegivet, at hun gerne vil arbejde sammen med Lars von Trier igen.

- Jeg tror, at alle, der kender ham og har været en del af hans film, har samme opfattelse, siger Dunst, der har følgende beskrivelse af von Trier.

- Lars er et meget skrøbeligt menneske, og første gang jeg mødte ham, følte jeg næsten, at jeg skulle passe ham, fortæller hun.

Kirsten Dunst får prisen for bedste hovedrolle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce