I den nyeste Kim-bog er Kim blevet voksen og leder efter Katja

Personerne er de samme bortset fra, at nogle er "døde", og at hovedpersonerne er blevet voksne. Stedet er også det samme - et fiskerleje i Nordsjælland. Kim er stadig lun på søde Katja, og gode gamle betjent Larsen og hans skrappe søster, Frøken Larsen, er i særdeleshed stadig i live.

Serien af Kim-bøger, som der kom 25 af fra 1957 til 1973, genopstod sidste år med "Kim vender tilbage", og nu er "Kim og bogen der blev væk" netop udgivet.

I den nye bog er Katja forsvundet, og det samme er et manuskript, så denne gang har voksne Kim og vennerne Erik og Brille to mysterier, der skal opklares.

De gamle Kim-bøger blev skrevet af Jens K. Holm og blev en succes mange steder i verden - og i England sågar til en tv-serie. De nye bøger er skrevet af Finn Jul Hjortsøe.

Omslaget på de nye bøger er fortsat med de karakteristiske blå striber i ryggen og er tegnet af Majken Thorsen, gift med Amdi Thorsen, som tegnede mange af de originale Kim-omslag fra 1957 og frem.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist og souschef på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis' kulturredaktion. Her beskæftiger jeg mig især med bøger og museer, men indimellem også med teater, film m.m. Jeg har været ansat i Fynske Medier siden 1990 og har blandt andet været redigerende, weekendredaktør, designchef og redaktionschef. Jeg bor i en landsby på Østfyn med mand og børn. Holder af både have og hav.