Kim Larsen og Woodstock hyldes i Kongens Have

KIm Larsen, her fotograferet på Tinderbox, bliver hyldet med den første af sommerens torsdagskoncerter i Odense. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Kim Larsen og Woodstock hyldes i Kongens Have

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sommerens gratis Torsdagskoncerter i Kongens Have byder på Back To Back, The Sandmen, et hav af lokale, unge bands samt to hyldestkoncerter for Kim Larsen og den ikoniske Woodstock-festival, som fejrer 50-års jubilæum.

Den første af sommerens fire Torsdagskoncerter afholdes 4. juli, hvor Kim Larsen hyldes af de to tributebands Grassolin og Smukke Møller, der har inviteret en lang række prominente musikere med på scenen. Deriblandt odenseanske Christian Juncker og Andreas Odbjerg.

- Den koncert lå ikke kun til højrebenet, men faktisk til begge ben. Vi drøftede med flere inden for branchen, om det var for tidligt at hylde Kim Larsen. Men vi blev hver gang mødt med svaret, at hvis nogen skulle hylde ham, så var det Torsdagskoncerterne, fordi Kim Larsen betød så meget for så mange på tværs af alle tænkelige forskelle og alder. Det er netop det, Torsdagskoncerterne kan: Samle høj som lav og rig som mindre rig, siger kulturkonsulent Henrik Kragh, der har strikket sommerens torsdagsprogram sammen.

Han er overbevist om, at der tages godt imod initiativet med en hyldest.

- Det blev tydeligt i Claus Bergs Gade sidste år. En hel uge efter Larsens død stod der triste fynboer ved hans bopæl. Men han har efterladt sig en fantastisk musikalsk arv, som vi selvfølgelig skal holde ved lige, siger Henrik Kragh.

Program Torsdagskoncerter
Gør-en-forskel boderne klokken 17.00-21.00:4. juli: "Miljø, genbrug og bæredygtighed" med Home-start Odense, I Love Global Goals og Byens Højskole

11. juli "Børn, unge og bevægelse" med OB og OB amatør, Fix'n Bike, Kræftens Bekæmpelse Ungdom og KOMsammen Odense

18. juli "Mangfoldighed, minoriteter og udsatte" med Mangfoldighedsfest, Amnesty, Kirkens Korshær, HusVild og Offerrådgivningen

25. juli: "Fællesskab, ensomhed og sårbare" med Bydelssøstre, Kirkens Korshær, Offerrådgivningen og Café ODA

Musik klokken 18.00-22.15:

4. juli: Hyldest til Kim Larsen med Grassolin og Smukke Møller med solister (Juncker, Tessa Kiilsholm, Andreas Odbjerg og Jesper Buhl)

11. juli: Ruby Port (vinder af Bandbattle ved ungdomsskolerne), Rambuk, Woodstock Tribute feat. Kira Skov, Bjørn Fjæstad, Dicte og Mika Vandborg

18. juli: Odense Klassik (vinder af OS Bandbattle - gymnasiebands på Fyn), Patina og Back to Back

25. juli: Papaya (ungdomsband), Mawic og The Sandmen
Det lokale rockband Mawic kan ikke længere kaldes for upcoming, men det bliver alligevel én af gruppens største koncerter, når de optræder i Kongens Have til juli. Foto: Simon Staun
Det lokale rockband Mawic kan ikke længere kaldes for upcoming, men det bliver alligevel én af gruppens største koncerter, når de optræder i Kongens Have til juli. Foto: Simon Staun

Soundtrack til fællesskab

Spørger man, hvad årets scoop er, vil Henrik Kragh nødigt fremhæve nogen på bekostning af andre.

- Vi gør en dyd ud af ikke at fremhæve nogen. Vores formål er at skabe et musikprogram, som rammer flest mulig. Derfor er et ungdomsskoleband lige så stort et scoop som The Sandmen. Som arrangør håber vi, at folk kommer i Kongens Have lige så meget for fællesskabets skyld som for musikken. I virkeligheden er musikken blot et soundtrack til fællesskab og hygge, siger Henrik Kragh.

Der er booket mange lokale upcoming-bands, og de fryder sig ofte over at skulle optræde foran mange tusinde publikummere.

- Vi har set nogle fede jubelscener, når de unge bands har fået at vide, at de skal spille på den store scene. Vi har hørt alle de upcoming-bands, som skal spille, og ved, de kan klare det. Der er virkelig meget kvalitet i Odenses undergrund i disse år, siger Henrik Kragh, der er i tæt dialog med både gymnasier og ungdomsskoler i Odense og desuden deltager som dommer i de to lokale upcoming-events: Spot On og OS Band Battle.

Alle festivalers moder

Der er efterhånden flere andre steder i byen, man kan komme gratis til koncert i løbet af sommeren. Det virker dog ikke til, at det trækker gæster fra Torsdagskoncerterne.

- Torsdagskoncerterne er en tradition og institution i Odenses kulturliv, som har eksistereret, før flere af de optrædende var født. Før der var noget, som hed Havnekulturfestival og HCA Festivals. Da koncerterne er placeret i juli, udfylder de et kulturelt tomrum, og vi oplever på ingen måde en nedgang i publikumsantallet, siger Henrik Kragh.

Selv om Kim Larsen-hyldesten og The Sandmen formodentlig kan trække mange i Kongens Have, skal man heller ikke undervurdere Woodstock Tribute med Kira Skov, Bjørn Fjæstad og Dicte.

- Hvis vi alligevel skal tale om et scoop, er det, at den legendariske Woodstock Festival fylder 50 år, og at ingen andre en Torsdagskoncerterne i Odense markerer det. Woodstock er alle festivalers moder, og den var netop kendetegnet ved fællesskab og sammenhold. Vi er stolte af, at nogle af Danmarks bedste solister kommer og synger de mest kendte sange fra Woodstock. Vi skal ikke gøre ekstra ud af forklare folk, hvad Woodstock er. Det ved de godt i forvejen. Hvis de ikke gør, kender de i hvert fald musikken derfra, siger Henrik Kragh.

Kim Larsen og Woodstock hyldes i Kongens Have

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce