Kikis og Kamillas juletoner


Kikis og Kamillas juletoner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Julen er også musik, masser af den, gerne med tekst på. Der er de gamle "gamle", dem fra salmebogen, f.eks. "Dejlig er jorden", "En rose så jeg skyde" eller "Mit hjerte altid vanker", sidstnævnte dog ikke med Carl Nielsens kendte melodi.

Så er der de gamle "nye", bl.a. "Nu tændes tusind julelys" og "En stjerne skinner i nat", og så de "nye nye", Hugh Martins "Have Yourself a Merry Little Christmas" eller Carolas "Himlen i min favn". De er alle med på denne juleplade med sopranen Kiki Brandt og Kamilla Sørensen, som her både er pianist og organist.

Der er også blevet plads til et par satser, som vel ikke har meget med julen at gøre, nemlig Bachs og Gounods "Ave Maria" og så en anden af slagsen, nemlig den såkaldte "Caccinis Ave Maria", som ingen ved, hvem har skrevet, måske 1600-tals-komponisten med fornavnet Giulio, måske en totalt ukendt russisk organist. Den er i hvert fald blevet et megastort internationalt hit, indspillet af snesevis af sangere eller kor, i al sin bredtonede, "lækre", meditative melodiføring. Den er også med her på denne udgivelse, som stræber efter en lidt uforståelig bredde og diversitet i sit udvalg af julens toner.

Kiki Brandt foredrager dejligt tydeligt, men har her vanskeligt ved helt at finde sin stemmes leje. En hel del af sangene bliver til små opera-arier, andre musical-eller operette-agtige. Allerbedst gør tre fine satser sig, nemlig Kiki Brandts egen "Hvor juleglæden bor" og Kamilla Sørensens to bidrag, "Den rette vej" og den fine lille "Engle". Her er julestemningen ramt plet, i de enkle små og iørefaldende melodier. Det hele slutter noget besynderligt med Carl Nielsens "Solen er så rød, mor", ikke just en sang, der forøger julestemningen.

Klassisk: Kiki Brandt og Kamilla Sørensen: "Juleglæden"

Gateway Music

Kikis og Kamillas juletoner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce