Kan et figentræ bære oliven?

Davidskirken på Østerbro ser sådan ud til hverdag.

Kan et figentræ bære oliven?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Har samtidskunsten noget at byde på i kirken i dag? Eller "Kan et figentræ bære oliven?"

Spørgsmålet er ikke så selvmodsigende, som det ser ud, efter at fem kirker på Østerbro i København gennem snart et år har deltaget i et forsøg.

Forsøget er sat i søen af sognepræst og kunsthistoriker Anne-Mette Gravgaard sammen med billedkunstner Ruth Campau, og i dag søsættes sidste etape.

Det hele går ud på at overlade fem moderne kunstnere - Mikael Thejll, Ruth Campau, Helle Frøsig, Anette Harboe Flensburg og Leonard Forslund - kirkerummene i hver tre kirker på skift og så se, hvad de får ud af at skabe ny kunst til dem. Midlertidigt, forstås.

Det har betydet, at Davids Kirke, Frihavns Kirke, Hans Egedes Kirke, Lundehus Kirke og Taksigelseskirken siden november sidste år har set anderledes ud indvendig end de plejer.

- Vi har givet kunstnerne frie hænder. Det betyder, at der ikke var krav om noget evangelisk udtryk. Men naturligvis er den kunst, som er kommet ud af det, blevet præget af det rum, hvortil den er skabt, siger informationskoordinator og kunsthistoriker Trine Møller Madsen.

På hjemmesiden www.kunstogkirke.dk er de 10 første udsmykningsprojekter beskrevet både i ord og billeder. Og frem til søndag 28. november, hvor hele projektet slutter, er der så igen ny kunst i kirkerne.

Her er hvide gardiner, som skjuler nye rum. Her er ur uden kronologi. Her er spejlfolier, der forvrænger verden. Og her er malerier af vinduesåbninger samt en overdimensioneret perlekæde.

- Mange kirkegængere har været begejstrede, fordi kunstværkerne skabte anderledes rammer for gudstjenesten og derfor også skabte anderledes oplevelser. Andre ville gerne beholde deres gamle kirke, siger Trine Møller Madsen.

I begyndelsen af det nye år udkommer en bog om hele projektet.
- og sådan ser den ud, når billedkunstneren Leonrad Forslund har installeret sin
- og sådan ser den ud, når billedkunstneren Leonrad Forslund har installeret sin "Alterkilden" af digitalprint på PVC og aluminiumsrør på alterets plads. Foto: Anders Sune Berg

Kan et figentræ bære oliven?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce