Kampen om Jorn går for alvor ind


Kampen om Jorn går for alvor ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erhvervsfolk i Silkeborg vil for alvor nagle den verdensberømte Cobramaler Asger Jorn til hjembyen med opførelsen af et nyt kunstmuseum.

Et helt nyt stort kunstmuseum for den berømte kunstmaler Asger Jorn skal for alvor markedsføre Silkeborg som Jorns hjemby.

En gruppe af repræsentanter for det lokale erhvervsliv præsenterer lørdag en vision for et nyt Jorn Museum, der skal ligge i hjertet af Silkeborg, skriver Midtjyllands Avis. Det skal afløse det tidligere Silkeborg Kunstmuseum, som for nylig ændrede navn til Museum Jorn, Silkeborg. Det skete i erkendelse af, at museet primært kendes for sin store samling af den verdensberømte, danske Cobra-maler.

I byens kommuneplan er der afsat 6500 kvadratmeter i centrum ved det nye samlingssted omkring den renoverede Papirfabrikken, som der skal disponeres over inden årets udgang.

- Dermed har vi en enestående mulighed for at skabe noget helt unikt i Silkeborg, siger en af initiativtagerne direktør Steen Konradsen til avisen.

Et museum i den klasse ventes at koste et par hundrede millioner kroner. Men det forventer initiativkredsen ikke bliver et problem, hvis både politikere og erhvervsliv bakker op.

Den store interesse for Jorn afspejles af, at Jorn for nylig blev et stridsemne mellem Silkeborg Kunstmuseum og det store kunstmuseum, AROS, i nabobyen Århus. AROS forbereder en stor særudstilling af Jorn i år. Det har fået museet i Silkeborg til at beskylde århusianerne for at ville kapre besøgende på bekostning af det mindre kunstmuseum.

Kampen om Jorn går for alvor ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce