Kalkmaleriernes Indiana Jones


Kalkmaleriernes Indiana Jones

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ligesom Dan Brown kickstartede "Da Vinci Mysteriet" med et mytisk drab, gør Axel Bolvig det samme i debutkrimien "Balthasars skrin", der er en litterær spekulativ undersøgelse af, hvad der lå i det skrin, som de tre hellige konger havde med (men aldrig fik givet) til Jesus.

Hvad skrinet indeholder, skal ikke afsløres her, men opklaringen af drabet bliver lagt i hænderne på en lærd universitetsprofessor, der bevæbnet med en tung viden om kalkmalerier, gamle skrifter og billeder går i struben på opgaven. Den viser sig naturligvis at være mere omfattende end som så, og professoren, Anton Baltzer, bliver som en kalkmaleriets svar på Indiana Jones kastet ind i en religiøs og storpolitisk intrige, der har Egeskov Slot og Hesselager Kirke som labyrintiske fikspunkter.

Det er "Da Vinci" på dansk, i al fald et behjertet forsøg, og Bolvig udfolder en sjældent set passioneret udlægning af de danske kalkmalerier såvel som af de koder, der aftvinger dem dybere mening. Men det har ikke været nogen nem øvelse at hælde historikerens viden over på krimiens flasker, og sprogligt er der da også langt mellem den let belærende tone i "Balthasars skrin" og "Da Vinci Mysteriets" narrativt begærlige ramasjang.

Men Axel Bolvig har konstrueret et originalt plot - trods den klare inspiration fra Dan Brown - og der gemmer sig ikke bare en, men flere raffinerede og intelligente historier inde i Balthasars krimi-skrin.

Axel Bolvig: Balthasars skrin. 320 sider, 299 kroner. Forlaget Jelling.

Udkommer torsdag

Kalkmaleriernes Indiana Jones

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce