Kærlighed ved første replik

Musical er mere end bare for sjov - det er selve livet, det handler om. Det er budskabet både fra kæresteparret Sanne og Anders og i stykket "Fame", som hele ensemblet går op i med liv og sjæl.
Foto: Morten Groth Schärfe

Kærlighed ved første replik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sanne mødte Anders på en vestjysk amatørscene - nu er de kærester og med i musicalen Fame, der har premiere fredag i Den Fynske Landsby

Anders' ambitiøse Nick Piazza brænder varm på Serena (Cecilie Nygaard), der er medstuderende på teaterlinjen. Han har svært ved at fortælle, at han er smålun på hende, men efter konfrontationer og misforståelser ender det med kys, kram og måske mere end det.

Imens fører Sannes barske engelsklærer Miss Shermann sig frem i stram spadseredragt og holder et vågent øje med turtelduerne. At "nu skal de altså ikke komme for godt i gang med at kysse mere end, hvad der står i manuskriptet".

- Nej, sådan er det altså ikke helt, men det kunne såmænd nok have været sådan, hvis jeg ikke vidste bedre, siger Sanne Mikkelsen, der ligesom kæresten i det virkelige liv, Anders Thorlund Jepsen, medvirker i Odense Musical Teaters sommersatsning "Fame -The Musical", der har premiere fredag i Den Fynske Landsby. Stykket spiller til den 24. juni, dog ikke sankthansaften.

- Hvis jeg var jaloux, skulle jeg nok aldrig have valgt at spille teater, siger Sanne.

- Og så var det jo på scenen, jeg mødte Anders fra Oksbøl.
Anders og Sanne - kærester i virkeligheden.
Anders og Sanne - kærester i virkeligheden.
Foto: Morten Groth Schärfe

Stramtandet udfordring

- Det er en kæmpe udfordring at spille stramtandet, da jeg ellers altid får de søde pusse-nusse-roller, siger Sanne Mikkelsen, 30, der er frisør hjemme i Årre ved Esbjerg.

- Min Nick Piazza, der sætter alt til side for at blive berømt og stinkende rig, kan da godt give stof til eftertanke, siger Anders Thorlund Jepsen, 24, der lige nu også får tid at studere til lærer på seminariet i Odense. Det var årsagen til, at parret flyttede fra Vesterhavs-hytten til Odense, hvor de aldrig har været før.

- Odense var kun en by, vi kørte igennem, men det har vist sig at være en skøn by med masser af sport og fine kulturelle tilbud, siger parret, kort tid før at instruktør Carsten Friis kalder til samling med sin rustne stemme, der overdøver Svendborg-grisen, som drøner forbi bag træerne.

- Vi kendte Carsten i forvejen og skriv bare, at jeg blev headhunted hertil, siger Sanne og griner. Og tilføj endelig, at han er en dygtig instruktør, vi har lært meget af, siger parret, der første gang mødtes i teaterforeningen Hats, hvor de spillede "Honk", en lettere omskrivning af "Den Grimme Ælling". De kendte ikke hinanden, da de blev sat til at spille ællingens forældre, og det blev kærlighed ved første replik. Det viste sig, at de skulle kysse hinanden i stykket, kyssene blev mere og mere intense som tiden gik, og de har været kærester siden.
Fakta
Odense Musical Teater er stiftet 17. oktober 2003 med det formål at producere en stor sommerforestilling årligt.

Foreningens første produktion var "Elvis" i Landsbyen, og så musicalen "Annie" november-december 2004 i OCC.

Nu koncentrerer scenen sig om en årlig sommermusical i landsbyen. Erik Bent Svendlund og Carsten Friis, troldmanden og hans lærling, var blandt initiativtagerne til foreningen, og siden har de været instruktører på foreningens produktioner.

Målsætningen er, at sætte musicals op med dygtige amatører i professionel stil og derved være med til at videreudvikle talentmassen indenfor sang, dans, musik og dramatik.
Fame spiller i Den Fynske Landsby
Fame spiller i Den Fynske Landsby
Foto: Morten Groth Schärfe

Proffer? Nej aldrig i livet

- Professionelle skuespillere, nej aldrig, lyder det enigt.

- Vi har rigtigt godt med vores ambitionsniveau her i musicalteatret, der har et højt niveau med stærke sangere, dygtige spillere og dansere.

- Carsten siger igen og igen, at ambitionerne skal skinne igennem, det skal lyse ud af os, for at det er mere end bare for sjov. Det er selve livet, det handler om:

"Vi ta'r i morgen og griber fat,

som en sol, der står op, vil vi stråle.

Og I skal vide, at vi kan ændre verden,

få ting til at ske.

Vi tager i morgen... bare vent og se".

- synger ensemblet - og så er forestillingen slut.

Premiere fredag i Den Fynske Landsby

Kærlighed ved første replik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce