De danske boghandlere og deres ansatte har stemt på "Aisha" af Jesper Stein

De danske boghandlere og deres ansatte giver i år deres eftertragtede pris "De Gyldne Laubær" til den populære krimiforfatter Jesper Stein for hans "Aisha". "Aisha" er fjerde bind i Jesper Steins anmelderroste krimiserie om vicekommissær Axel Steen.

Jesper Stein vandt prisen, der består af en laurbærkrans, et diplom og et boggavekort på 2500 kroner, i tæt opløb med Morten Pape og Michael Katz Krefeld.

For at komme i betragtning til prisen, som man kun kan vinde én gang, skal man være en aktuel dansk forfatter, der har udgivet en bog året inden uddelingen.

De danske boghandlere havde tilsammen indstillet 64 forfattere, der kunne stemmes om. Sidste år vandt Sara Blædel for "Kvinden de meldte savnet", forrige år var vinderen Anne-Cathrine Riebnitzsky med "Forbandede yngel", mens Kim Leine vandt i 2012 med "Profeterne i Evighedsfjorden".

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist og souschef på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis' kulturredaktion. Her beskæftiger jeg mig især med bøger og museer, men indimellem også med teater, film m.m. Jeg har været ansat i Fynske Medier siden 1990 og har blandt andet været redigerende, weekendredaktør, designchef og redaktionschef. Jeg bor i en landsby på Østfyn med mand og børn. Holder af både have og hav.