Jens August Willes pointer om 'Snefald'

Jens August Wille. Arkivfoto: Jørgen Hansen

Jens August Willes pointer om 'Snefald'

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Snefald" er ikke blot en hyggelig juleforestilling. Det er også en kompleks historie.

1 To verdener

Handlingen udspiller sig på to planer: I landet Snefald, hvor julemanden Julius hører hjemme, og i VU, der er Verden Udenfor - altså den grå og trøstesløse verden, hvor pigen Selma bor. Selma har mistet sine forældre og bor hos Ruth, som er striks og skrap - og bestemt hverken ekspert i børn eller hunde, og Selma er et barn, som har en hund, der hedder Caspar. Ved et tilfælde havner Selma i Snefald, hvor julemanden Julius og nisserne bor. Og her viser det sig, at Julius er Selmas bedstefar.

2 Onde kræfter

Selma er et svigtet barn, der ikke giver op, men kæmper for at skabe sig et fodfæste i verden. Som i alle ordentlige eventyr er der onde kræfter, som modarbejder Selma og hendes gode hjerte. Hr. Vinter, der er julemandens lærling, har i årevis drømt om at overtage Julius' plads. Hr. Vinter er skurken, som i forsøget på at køre julemanden ud på et sidespor opsøger mørkets magter. Men Hr. Vinter gør regning uden Selma - og inderst inde ved han også godt, at han er ude på et skråplan, for inderst inde har han en samvittighed.

3 Dannelsesrejse

"Snefald" beskriver Selmas dannelsesrejse. Hun forlader en mistrøstig virkelighed, hvor hun ikke bliver elsket. Hun finder en eventyrverden, der er i fare for at gå under. Hun hjælper julemanden med at redde og genfinde juleglæden. Sidegevinsten er, at hun - da hun vender hjem til det virkelige univers igen - er blevet i stand til at etablere relationer til andre mennesker.

Jens August Willes pointer om 'Snefald'

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce