Jeg danser ikke med tidsånden


Jeg danser ikke med tidsånden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pop: Allan Jensen skriver sange, der taler til hofterne, hjertet og det musikalske øre

I 15 år var manden med det anonyme navn, Allan Jensen, stemmen bag Gangway-hits som "Mountain Song", "My Girl&Me" og "Come Back As a Dog".

Nu er Gangway ganske udramatisk blevet opløst, og Allan Jensen har taget første bid af en solokarriere.

Fredag formiddag øvede han for første gang med sit nye band. Tirsdag optrådte orkesteret live to gange i Radiohuset. Og ind i mellem koncerterne nåede Allan Jensen at smutte forbi pladeselskabet Virgin, hvor dette interview fandt sted.

- Årene med Gangway var en fornøjelig karruseltur, der gav mig ærbødighed for faget og en stor lyst til at kommunikere mere ad samme vej, fortæller Allan Jensen, der blev sanger ved et tilfælde.

- Jeg spillede på Frems 1. divisionshold, inden superligaen overhovedet var opfundet. Men jeg var ikke en af dem, der fik penge for at træne fem-seks gange om ugen, så jeg arbejdede som korrekturlæser ved Fagbogen og som skraldemand hos Illum.

- I samme periode mødte jeg musikeren Henrik Balling. Han hørte mig synge, og så dannede vi Gangway! Kortere kan det vist ikke beskrives, hoster Jensen, der er angrebet af en ondskabsfuld bihulebetændelse.

Trods stoppede bihuler og en presset tidsplan er det en afslappet og nærværende sanger, der sidder i den mexicansk stribede sofa med kaffe, cigaretter og lommetørklæder inden for rækkevidde.

Barselsorlov

Gangway var bundet så stramt op på Henrik Ballings tekster, at Allan først begyndte at skrive efter bruddet.

- Jeg havde ikke et fikst og færdigt koncept i hovedet, men tog bare udgangspunkt i mine egne følelser. De første sange, jeg skrev, stillede alvorlige spørgsmålstegn ved kærlighedens væsen.

- Men de vemodige og melankolske tekster tyndede ud, da min kæreste blev gravid, og vi fik vores søn Felix.

Debutalbummet "One Fine Day" er skrevet over en lang periode, for Allan Jensen valgte at holde barselsorlov undervejs.

- Da jeg begyndte at skrive igen, var det på den energi, jeg fik af at blive far. Så helt automatisk var det de glade uptempo-sange, der poppede op. Det gav albummet et følelsesmæssigt skift, som jeg er vældig glad for. For det er nu også sjovt at kunne bevæge sig til musik, der taler til hofterne snarere end til hjertet og det melodiske øre, mener den 40-årige sanger.

Ikke et fy-ord

Allan Jensen er flasket op med Burt Bacharach, Jackson Five og Beatles og erklærer gerne sin kærlighed til sangere, der tør være hudløse og banale.

- For mig er pop alt andet end et fy-ord. Og jeg er næppe den eneste, der bliver grebet af en popsang med substans.

Albummet er produceret af Kasper Winding, der sammen med mixeren Rik Simmons spiller alle instrumenter og maskiner.

Kasper Winding har sagt, at Allan Jensens force er "det luftige, melodiske univers". Og det er da også lykkelige, ukomplicerede stemninger, der gennemsyrer albummet.

- Jeg skylder ikke nogen at være pioner for poppen i det næste årtusinde, så jeg danse ikke med tidsånden. I stedet har jeg valgt at være lydhør overfor de melodistumper, der sætter sig fast i mit kranium. Hvis de er insisterende nok, så er jeg også loyal mod dem, siger Allan Jensen og snyder næse endnu en gang.

Jeg danser ikke med tidsånden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce