Jazz: Swing it!


Jazz: Swing it!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er bare så superprofessionelt, det her. 12 unge mennesker fra især Danmark og Sverige, under særdeles kyndig ledelse af dirigenten Jesper Holm, har her begået deres tredje album på de 20 år, gruppen med tilnavnet "Elegantly swinging vocals" har eksisteret i forskellige konstellationer.

Inspirationen fra bl.a. vokalgruppen The Singers Unlimited er tydelig, men også hele bigband-genren gennemsyrer en stor del af de 10 skæringer. Bigband-musik, der synges for fuld udblæsning uden tilsætning, alle klange og rytmer ligger udelukkende i den menneskelige stemme. Det er overbevisende og fascinerende. Der er standards som f.eks. titelnummeret eller "It might as well be spring" af Rogers og Hammerstein. Luiz Bonfás "A day in the life of a fool" er et godt eksempel på vokaljazz, når det er bedst, et lækkert arrangement, gennemarbejdet og virkningsfuldt og med en solist i front.

Det er en af albummets styrker, at det præsenterer en stor del af de 12 sangere som solister, enkeltvis eller i grupper, mens den øvrige del af sangerne udgør akkompagnementet. Et par kompositioner af Sinne Eeg glæder med deres poetiske, swingende tilgang, og Michel Legrands musik til "Du är det vackra jag ser i mitt liv" emmer af øm kærlighed. Det her er en udgivelse, der oplagt imponerer ved sin tårnhøje kvalitet og stræben efter perfektionen, uden at den bliver påtaget og anstrengende. Der er nemlig masser af smil og humor undervejs, en del af den nødvendige variation - det bliver aldrig bare for meget.

Jazz: Touché: "But Beautiful"

Gateway music

Jazz: Swing it!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce