Jazz: Hver tone tæller


Jazz: Hver tone tæller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der går år imellem, at den aarhusianske bassist Peter Vuust kommer med et nyt album. Det forrige - "September Song" - udkom i 2013 og blev nomineret til Årets Danske Vokaljazzudgivelse ved Danish Music Awards i 2014. Forventningerne til det nye album er derfor høje, men de indfries til fulde.

Vuust har ligesom på forrige album allieret sig med et utroligt stærkt hold bestående af svenskerne Lars Jansson på klaver, hans søn Paul Svanberg på trommer og som gæstesolist på dette album stjernetrompetisten Peter Asplund. Sangerinden Veronica Mortensen hører til de bedste jazzsangerinder herhjemme, og hendes vokal er i centrum hele vejen i gode tekster, der fortrinsvis er skrevet af Roy-Frode Løvland.

Titelsangen "Leaves of Love" er tilegnet den svenske udenrigsminister Anna Lindh, der så grusomt blev stukket ned og dræbt i et varehus i Stockholm i efteråret 2011. Veronica Mortensen fortolker sangen indtrængende og ukunstlet, ligesom Asplund forgylder nummeret med den smukkeste tone på flygelhornet. Det er syv minutter af stort nærvær og intimitet, hvor hver tone betyder noget.

Resten af albummet holder samme høje standard. Asplund og Larsson boltrer sig i de hurtige "The Beauty of Your Eyes" og "The Songs We Sing", hvor også Veronica Mortensens overskud viser sig i et afslappet forhold til rytmen og en stærk og sikker intonation. Albummet rundes af på skønneste og inderligste vis med balladen "Sunday Morning".

Jazz: Peter Vuust Quartet & Veronica Mortensen: "Leaves of Love"

Imogena

Jazz: Hver tone tæller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce